Tippmix Női NB I: Fölényes szekszárdi győzelem a Cegléd ellen
30
Nov
2022
Tippmix Női NB I: Fölényes szekszárdi győzelem a Cegléd ellen
2022. november 30.  |  20:15

A bajnokság 13. fordulójának előrehozott mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 91-58-as győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában.
A mérkőzést fej-fej mellett indították a felek. Az első találatot Kiana Williams szerezte, melyre Ruthy Hebardtól érkezett a válasz. 2-2-nél pedig Zseljko Djokics időkérése miatt állt a játék. A pályára visszatérve viszont ismét a hazaiak léptek fel erélyesebben, és két újabb találattal később már 6-2-t mutatott az eredményjelző. Ekkor közel 5 perc telt el a találkozóból. Következőnek Miklós Melinda sikeres hárompontosa következett, amivel a Szekszárd 1 pontra zárkózott fel (6-5). Kiegyenlíteni, továbbá a vezetést átvenni azonban nem tudták a vendégek. A játék ugyanis Teodora Turudic pontjaival folytatódott, amivel ismét a CEKK került lépéselőnybe. Később 12-12-nél lett egál a mérkőzés, majd Sydney Wallace triplájával fordított a KSC. Bár a negyed végéig még egyszer kiegyenlítődött a találkozó (17-17), a játékrész végül mégis hat pontos szekszárdi előnnyel zárult.

A második felvonás 17-23-ról indulhatott – az első pontokat Cyesha Goree szerezte büntetőkből. A különbség azonban nem tudta elérni a tíz pontot, ugyanis következőnek Szabó Petra volt sikeres. Mint az később kiderült, a hazaiak 19-30-ig tudták magukat tartani. Ezután következett Williams találata, majd egy ceglédi időkérés. A taktikai szünet láthatóan jót is tett a hazai együttesnek, ugyanis visszatérve ismét magabiztosabban folytatták a játékot. Szabó Petra sikeres távolijával, majd Williams büntetőivel összesen öt pontot faragtak hátrányukból, Szabó P. újabb közelijével pedig már két pontra zárkóztak fel a sárga-kékek (28-30). Hogy frissítse játékát a Szekszárd, sorozatos cserék következtek, majd Hebard remeklésén volt a sor. A vendégek légiósa 7 pontot gyűjtött, amivel 28-37-re változott az állás. Hebard sorozatát végül Rakita Lili hárompontosa szakította meg, a pontszerzés azonban ezután ismét a Szekszárd oldalán folytatódott. 31-39-nél megint csak Kostas Keramidas vezetőedző időkérése miatt állt a játék. A folytatásban a differencia ismételten átlépte a tíz pontot, méghozzá Cyesha Goree triplájával (31-42). A Szekszárd egészen a nagyszünetig megtartotta előnyét, és a felek végül 33-46-ról fordulhattak.

A második félidőt Ruthy Hebard találatai vezették fel. A Szekszárd légiósa összesen hat pontot jegyzett a harmadik negyed első perceiben, amivel nemcsak 17 dobott pontig jutott, de egyben időkérésre is kényszerítette az ellenfelet. 33-52-ről folytatódhatott tehát a játék, méghozzá Miklós Melinda triplájával. Ezzel a különbség 20 pont fölé emelkedett. Ezután Szabó Petra találata javított a Cegléd teljesítményén, ami az állást tekintve sovány vígaznak bizonyult. Főleg, mivel Hebardot továbbra sem tudták megfékezni Kostas Keramidas tanítványai. A játékrész ötödik percébe érkeztek az események, amikor Boros Julcsi is beállt a pontszerzők sorába. Találata pedig 35-59-re változtatta a kijelzőn olvasható állást. A következő percekben a vendégek továbbnövelték előnyüket, mígnem az etap végére a különbség a 30 pontot is elérte. Méghozzá a Szekszárd legfiatalabb játékosa, Szűcs Gréta pontjaival. A találkozó záró szakasza tehát 42-72-ről kezdődhetett.

Az utolsó tíz perc azonban merőben másként folytatódott az eddigiekhez képest. A sikeres találatok száma ugyanis jócskán lecsökkent. Öt perc elteltével csupán 4-5 volt a negyed állása. Míg a Cegléd teljes erőbedobással küzdött, a Szekszárd fiataljait bevetve tartotta magát. A statisztikát tekintve, Ruthy Hebard után Sydney Wallace, Cyesha Goree és Miklós Melinda is felzárkózott pontjaival, ennek köszönhetően pedig a vendégeknek behozhatatlanra előnyre tettek szert. Következhetett a mérkőzés hajrája, az eredményjelzőn pedig 52-83 volt olvasható. A KSC oldalán a stafétát hivatalosan is átvették a fiatalok, akik az utolsó pillanatig sorban szerezték a pontokat. A találkozót végül a hazai oldalról Horváth Boglárka találata zárta, ám még így is, az Atomerőmű KSC Szekszárd 58-91-es, magabiztos győzelmet aratott a Cegléd otthonában. A VBW CEKK Cegléd csapatából a 13 pontos Kiana Williams lett a legeredményesebb, míg a KSC Szekszárd együtteséből Sydney Wallace szerezte a legtöbb pontot. 21 egységgel Wallace egyben a mezőny legjobbja is lett.

 

VBW CEKK CEGLÉD - ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 58-91 (17-23, 16-23, 9-26, 16-19)
Bajnokság 13. forduló
Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok
Győrffy Pál Attila, Szilágyi Bálint, Gruber Nikolett Lilla (Hartyáni Zsolt)

VBW CEKK Cegléd: Bura 8, Williams 13, Turudic 9/3, Rakita 10/6, Kobolák -. Csere: Laufer 2, Szabó 9/3, Viszmeg -, Szirony -, Horváth 7/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Goree 15/3, Vivians 3, Boros 6, Studer -, Hebard 19. Csere: Mányoky 7, Wallace 21/9, Miklós 13/9, Bálint -, Szűcs 7.

Vármegyei szövetségek