Ukrán gyerekek játszottak barátságos mérkőzést Százhalombattán
09
Sep
2022
Ukrán gyerekek játszottak barátságos mérkőzést Százhalombattán
2022. szeptember 9.  |  14:00

Április után másodszor is ukrán gyerekeket látott vendégül a Ferencvárosi Kosárlabda Egyesület. A fiatalok ezúttal a Százhalombatta csapatával mérkőztek meg, és arattak 66-46-os győzelmet. 

Katona Zoltán, a ferencvárosi klub elnöke számolt be a találkozóról.

 

"A mérkőzés a százhalombattai városi sportcsarnokban került lejátszásra. A hazai csapat és az ukrán fiatalok csatáját a vendégek nyerték 66-46 arányban.

Elég lassan indult be a játék menete, az első negyedben kevés kosár esett, 14-14-et mutatott az eredményjelző 10 perc játékot követően. A második negyedben a vendégek kapták el inkább a fonalat, az ukrán együttes két játékosa is komoly pontgyárosnak bizonyult: Korolchuk Roman és Luzhniy Stepan duója 22 pontot dobott, ugyanannyit, mint a hazai csapat együttesen (28-22).

A térfélcserét követően is a vendégek akarata érvényesült inkább, 58-33-ra is vezettek, eldöntve a lényegi kérdéseket. Az utolsó negyedben ennek ellenére a hazai csapat is szépet alkotott, meg is nyerték a játékrészt, azonban közel kerülniük nem sikerült az ukrán fiatalokhoz..

Szép mérkőzés volt sok jó megoldással, illetve a hiányosságok is kijöttek a mérkőzés során, rávilágítva a fejlesztésre szoruló játékelemekre.

Vármegyei szövetségek