Magyar győzelem a szolnoki 3x3 Nations League első játéknapján
02
Aug
2022
Magyar győzelem a szolnoki 3x3 Nations League első játéknapján
2022. augusztus 2.  |  23:45

Ismét labdapattogástól - és zenétől - volt hangos a szolnoki Tiszai Hajósok tere, immáron hatodik alkalommal rendez 3x3-as tornákat a Tisza-parti város. Ezúttal három napig U23-as Nations League csapatainknak, két napon keresztül pedig U17-es válogatottainknak szurkolhatunk. 

Férfi Nations League válogatottunk nyitotta a magyar érdekeltségű mérkőzések sorát, az Uros Rosic – Mester Márk – Farkas Sándor - Varga Ákos összeállítású csapat 21-13-as vereséget szenvedett Csehországtól. Bár második mérkőzésükön szoros csatában, jó játékkal 19-16 arányban felülmúlták a fiúk Ausztriát, ez sajnos nem volt elegendő a továbblépéshez, a játéknapot végül Csehország nyerte Izrael előtt (21-18).

A hölgyeknél a kevesebb induló miatt egyszerűbb volt a képlet, egy Ausztria elleni sikerrel máris a fináléban találhatták magukat a Tóth Orsolya – Takács Emese – Jáhni Zsófia – Pusztai Petra felállásban szereplő magyarok. A csapat pazar játékkal, a pontokat szépen elosztva aratott 21-9-es sikert (Pusztai 7, Jáhni 6, Tóth 5, Takács 3 pontot tett a közösbe), így jó előjelekkel készülhetett az esti, Csehország elleni döntőre. A mérkőzés 37 másodperccel a rendes játékidő vége előtt eső miatt félbeszakadt, a csehek 16-14-re vezettek ekkor. Egy óra múlva folytatódhatott a csata, amely végén a 12 pontot, közte a győztes találatot szerző Pusztai Petra remeklésével a mieink örülhettek - a 19-18-as diadallal tovább folytatódik a lányok remek sorozata, és komoly esélyük van a konstancai szuperdöntőn való részvételre.    

Folytatás holnap 16 órától, a második játéknappal.

 

Vármegyei szövetségek