2021/22 - Második sikerét aratta a serdülő döntőn a Vasas Akadémia
27
May
2022
2021/22 - Második sikerét aratta a serdülő döntőn a Vasas Akadémia
2022. május 27.  |  07:35

Kemény küzdelem zajlott a pályán az első perctől kezdve, a nyitó játékrész feléhez érve mindössze öt pontot jegyezhettünk fel, mindet a Vasas szerezte. Ezután megkezdte a pontgyártást a BEAC is, azonban nem tudott közelebb férkőzni a Vasashoz, akiknek mindenre volt válaszuk, a negyed végére viszont utolérték ellenfelüket, mindössze egy ponttal járt előrébb a Vasas tíz perc után. A második felvonásban két büntetővel át is vette a vezetést a BEAC, sőt, egy triplával két kosárnyi előnyre tett szert. Óriási csatát vívott egymással a két fővárosi alakulat, nem sokkal később már ismét a Vasasnál volt a minimális fór, amelyre még rá tudtak tenni egy lapáttal, már nyolc egységgel vezettek, az utolsó percekben azonban megint feljött a BEAC, egészen három pontig zárkóztak. Ezután a Vasas két gyors kosárral ismét eltávolodott, így hétpontos vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre. A fordulás után meglépett tíz egységgel a Vasas, de a BEAC nem adta fel, és visszakapaszkodtak hat pontra a záró etap előtt. A negyedik negyedben a BEAC mindent megtett, hogy kiegyenlítsen, öt perccel a mérkőzés vége előtt pedig már csak négy pont volt a különbség a felek között. Ezután feljött kettő pontra is a BEAC, ennél közelebb azonban már nem jutottak ellenfelükhöz, akik így behúzták a budapesti rangadót.

 

VASAS AKADÉMIA/A - BEAC - ÚJBUDA KA/A 53-47 (9-8, 23-17, 9-10, 12-12)

Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság
Sopron, Novomatic Aréna
Szecsődi Richárd Attila, Frányó Csanád (Gátiné Müller Zsuzsanna)

Vasas Akadémia/A: Szabó, Puskás 3, Mayr 3, Pácza 2, Kárpáthegyi 6. Csere: Tóth 4, Dévai 3, Bartos 2, Bori 6, Polt, Galavits, Csercsa 24.

BEAC - Újbuda KA/A: Jáger 3, Barna 6, Horváth 6, Jánosi 3, Blaskovits. Csere: Cs. Molnár 4, Limpek 8/6, Sági 4, Gréts 7, Bugovics 6, Dinnyés, Medvei.

Vármegyei szövetségek