Már elérhető Geno Auriemma pécsi előadása
26
Feb
2022
Már elérhető Geno Auriemma pécsi előadása
2022. február 26.  |  14:41
Geno Auriemma a január közepén Pécsett megrendezett I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián tartott előadást – videóinterjú formájában.
 
A világ egyik legjobb és legsikeresebb nőikosárlabda-edzője, az Egyesült Államok női válogatottjával kétszeres világ- és olimpiai bajnok, a Connecticut Egyetem csapatával 11-szeres NCAA-bajnok Geno Auriemma zoomon jelentkezett be Amerikából a „The New Era of Women’s Basketball – the Pros and Cons of the Modern Game” című előadásával.
 
A kiváló szakember többek között rámutatott az európai és az amerikai női kosarasok közötti alapvető különbségre: „Tizennyolc éves korukig az európaiak a képzettebbek, mivel kevesebbet játszanak és rengeteget edzenek. Ám amikor az amerikaiak bekerülnek a főiskolára, fordul a kocka. A kemény és célirányos edzések hatására lekörözik az európaiakat, és amikor 22 évesen diplomáznak, már ők a jobbak.” Szót ejtett továbbá Juhász Dorkáról is, akit a legképzettebb játékosaként aposztrofált.
 
Az előadás már elérhető a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ honlapján (www.ksmk.hu) a Tudástárban (a megtekintéshez regisztráció szükséges)!
 
Az előadás a KSMK YouTube-csatornáján is megtekinthető:
 

Vármegyei szövetségek