Férfi egyetemi bajnokság: a Miskolc maradt veretlen keleten
15
Dec
2021
Férfi egyetemi bajnokság: a Miskolc maradt veretlen keleten
2021. december 15.  |  11:00

Három elhalasztott mérkőzést rendeztek december első felében a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti csoportjában. A csoport csúcsrangadóját, a két veretlen találkozóját a szünetben még hátrányban lévő Miskolc nyerte a DEAC csapata ellen. Az alsóházi rangadón a jól kezdő NKE legyőzte a nagyot hajrázó, de sok büntetőt hibázó DMSE együttesét. Az "évzáró" találkozón a Szeged biztosan verte az NKE csapatát

 

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak keleti csoport

 

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

NKE SE - Debreceni Medikus SE 75-68 (19-13, 22-19, 19-12, 15-24)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Gaál, Tóth.

 

NKE SE: Tóth M. 4, PILINSZKI 20/9, DÉR-SZABÓ 26/6, PÓCZOS S. 11/3 ,  PÓCZOS M. 9 . Csere: Mitiner 3, Veres 2, Hajas, Darvas, Lőrincz, Pálvölgyi, Tóth Á. Edző: Mészáros István.

Debreceni Medikus SE: HERCZKU 15, Soliman 13, UDUOISE 15, Veszprémy 12/12, CSIRPÁK 13. Csere: Szilágyi, Halász, Szabó. Edző: Kovács István.

 

Az alsóházi rangadón az NKE már az elején magához ragadta a vezetést, és mint kiderült végig meg is tartotta. Mindkét csapat a szezonbeli első győzelmét igyekezett megszerezni a. Az NKE együttesénél a középiskolás „légiósok” húzták a csapatot, de a Póczos testvérek is kitettek magukért ezen az összecsapáson.  A DMSE együttese nyolc játékossal érkezett, és az erős, hatékony jó kezdő ötösén kívül idővel kezdett érződni a hazaiakéhoz képest "rövid" kispadja. Az első három negyedet a Ludovika nyerte, s így az utolsó 10 percre jelentős előnyt kovácsoltak össze a hazaiak a sok büntetőt rontó debreceni legénységgel szemben. A 4. negyedben azonban a DMSE minden erejét mozgósítva, szívósan küzdve, harcolva bő 2 perccel a vége előtt három pontra megközelítette a hajrára elbizonytalanodó hazaiakat. Ekkor Pilinszki Máté bravúros 2+1-es akciójával lényegében eldöntötte a végére izgalmassá váló találkozót. Hazai részről Póczos Sándor (11-11 pont és lepattanó), a debreceniektől pedig Daniel Uduoise (15 pont, 16 lepattanó) és Csirpák Patrik (13 pont, 11 lepattanó) ért el dupla-duplát a találkozón.

 

  

Mészáros István: - Nagyot küzdöttek a fiúk ezért a győzelemért, le a kalappal előttük. Mindenki pályára került, és mindenki hozzá is tett a sikerhez. Természetesen a helyén kezeljük a győzelmet, de ez nekünk roppant értékes. Nagyon köszönöm a csapatnak a kiváló hozzáállást, reméljük ebben a szezonban többször is győzelemnek örülhetünk.

 

Kovács István: - Gratulálok a Ludovika csapatának a győzelemhez. A mi csapatunk is megtett mindent a sikerért, de például a hat per húszas büntető mutató a kenguru bajnokságban is kevés.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_803

 

 

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 92-76 (21-17, 18-29, 26-10, 27-20)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. V.: Takács Z. , Dr. Nagy.

 

Miskolci Egyetem: Orliczki M. 7/3, KOZÁK M. 17/3, KOZÁK B. 17/6, Szicsák 6 , RAGÁLYI 15. Csere: TAKÁCS D. 16/9, SÁNDOR 9/9, Nyíri 3/3, Szőke 2, Orliczki B., Bíró. Edző: Béres Dávid.

Debreceni Egyetem: POLLÁK 33/12, , Csomor 2, Sólyom 6, Szekeres 3, GÁSPÁR 12. Csere: SIPOS 9/9, Czermann 6, Berzi 3/3, Velkey 2. Edző: Tankó István, Nagy Lajos.

Az Egyetemi Bajnokságban eddig két veretlen gárda csapott össze. Nem kisebb volt a tét, minthogy ki fogja továbbra is vezetni a keleti csoportot. Az első 10 percben a Kozák testvérek (Márton 17 pont 13 lepattanó, Bertalan 17 pont) domináltak, de Pollák Balázs (33 pont 4 gólpassz) vezette debreceni gárda tudta tartani a lépést. A második negyed a vendégeké volt, a  a végül dupla-dupláig jutó Gáspár Mátyás (12 pont, 13 lepattanó) bentről brillírozott, míg kintről Sipos Timót süllyesztett el két fontos triplát, s minderre a hazaiak védekezésben nem tudtak reagálni, így az első félidő 39-46-tal záródott. Térfélcsere után a miskolciaknál Takács Dániel (16 pont, 11 gólpassz) a szó szoros és átvitt értelméében is kezébe vette az irányítást,  összeállt újra a miskolci csapat játéka. Sándor Bence a hárompontos vonalon kívülről volt veszélyes. A szünet után remek csapatjátékot nyújtó hazai gárda végül a vártnál jóval biztosabb, 16 pontos győzelmet aratott a színvonalas csoportrangadón.
 

 

Béres Dávid: - Az első felidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A félidő után összeszedetten és pontosabban játszottunk. A Mikulás meghozta a puttonyában a győzelmet. Sok sikert szeretnék kívánni a Debreceni Egyetem csapatának, és minden vizsgázóknak! 

 

Tankó István: - Gratulálok a Miskolci Egyetem csapatának, hogy megszerezte a győzelmet! Sajnos a hullámzó játékunkból adódóan a mérkőzés végére egy nagyobb különbségű vereséget szenvedtünk. Sok sikert szeretnék kívánni minden ligában játszó egyetemistának a vizsgaidőszakra!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_789


 


 

A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Szegedi RSC - NKE SE 91-52 (28-12, 18-18, 26-13, 19-9)

Szeged, Topolya sori Sportcsarnok, 30 néző. V.: Márkus, Czékmán.

 Szegedi RSC: Bella 7/3, CSORNAI 23/9,   Kass 2, LŐRINCZ 18/6, TRÁSER 8. Csere: Viktor 9, Szabó, Cservák 2, Balog 2, SAJGÓ 20/3. Edző: Kiss Zsolt.

NKE SE: Tóth M. 9/6, Veres 1 Pilinszki 7/3, DÉR-SZABÓ 20/6, Póczos M. 11. Csere: Hajas, Mitiner, Darvas 4. Edző: Mészáros István.

Az év utolsó mérkőzését játszották Szegeden. Az első negyedben a jól triplázó szegediek magabiztos, 16 pontos előnyt szereztek. A második negyed elején ügyes akciókkal felzárkóztak a vendégek, de a félidő hajrájában a hazai alakulat keményített védekezésén, s ennek köszönhetően több labdát szerezett, s ezekből játékosai könnyű kosarakat dobtak, visszaállt az első 10 perc utáni különbség. A második félidőben már végig egyértelműen a szegedi együttes akarata érvényesült, amely fölényes győzelemmel zárta az évet.

Kiss Zsolt: - A vizsgaidőszak előtti utolsó meccsen azt kértem a fiúktól, hogy mindent adjanak ki magukból. Ezt a meccs nagy részében meg is valósították. Mindenki játszott és mindenki dobott pontot. Gratulálok a győzelemhez. Ellenfelünknek pedig minden jót kívánok.

Mészáros István: - Gratulálok a Szegednek nagyon jól játszottak a mai meccsen. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek, jövőre találkozunk.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_779

 

Vármegyei szövetségek