Eseményszervezéssel kapcsolatos felkészítést tartott az MJSZ, az MKOSZ és az MVLSZ
21
Sep
2021
Eseményszervezéssel kapcsolatos felkészítést tartott az MJSZ, az MKOSZ és az MVLSZ
2021. szeptember 21.  |  14:00

A Magyar Jégkorong Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Vízilabda Szövetség 2021. szeptember 15-én immár 10. éve a Sportsecconsult Kft. támogatásával szervezte meg a versenyrendszerében induló sportszervezetek eseményszervezéssel kapcsolatos felkészítését.

A sportszervezetek és a vagyonvédelmi vállalkozások képviselői az első bajnoki fordulót megelőzően a képzésnek köszönhetően megismerték a mérkőzések szervezésével és rendezésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, valamint a jogszabályi előírásokat és szövetségi követelményeket.

[Megnyit]

 

Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, az MJSZ és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnökségi tagjának, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkárának és Nagy István, az MVLSZ biztonsági vezetőjének megnyitóját követően dr. Tóth Béla r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Minősítő Bizottságának titkára foglalta össze a rendőrség biztosítási tapasztalatait. A járvány okozta nehézségek és a fejlesztésre szoruló területek ismertetése mellett az alezredes ismertette a következő év kihívásait és rendőrség által megfogalmazott javaslatait.

[Megnyit]

 

Nagy István a vezetés irányítás rendjével kapcsolatos előadásában hangsúlyozta, hogy a megváltozott feltételek között a sportszervezeteknek a megelőzésre és a felkészülésre kell kiemelt hangsúlyt helyezniük. A biztosítási feladatok végrehajtása során a rendezvény biztosításáért felelős szervezeteknek meg kell találniuk a biztosítás-biztonság-szolgáltatás egészséges arányát, amihez elengedhetetlen a dinamikus kockázatértékelés és a vezetés irányítás rendje haladó nemzetközi tapasztalatainak gyakorlati alkalmazása. A biztosítás irányítását egy vezetési pont kijelölése megfelelően segítheti.

[Megnyit]

 

Dr. Beregszászi Tímea, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a Higiénés feltételek Covid-19 és poszt Covid intézkedések sportrendezvények vonatkozásában című előadásában a jogszabályi környezet sportolókra, nézőkre és munkavállalókra érvényes szabályainak bemutatása mellett ajánlásokat és javaslatokat fogalmazott meg annak érdekében, hogy a versenyrendszerek működőképessége egész évben biztosítható maradjon.

[Megnyit]

 

Berlinger Gábor a Szerencsejáték Zrt. trader csoport vezetője az élő fogadások sajátosságait, előírásait és különösen a fogadótevékenység jogszabályoknak megfelelő támogatását ismertette. Az élő fogadások szervezését támogató ún. scoutok munkájának ismertetetése mellett az etikus fogadásszervezés legfontosabb elemeit is bemutatta. A TippmixPro működtetése, a megfelelő fogadási és fogadói környezet kialakítása az üzleti megfontolások mellett bűnmegelőzési célt is szolgál, amellyel a fogadási csalások visszaszoríthatók, a mérkőzések befolyásolásával kapcsolatos kockázatok csökkenthetők.

[Megnyit]

 

Dr. Rubicsek Norbert, a CSCF & Partner Consulting ügyvezetője, az MKOSZ képzési programjának vezetője előadásában a sportélet tisztasága elleni tevékenységekkel kapcsolatos képzés és felvilágosítás fontosságát hangsúlyozta. Egyedi, nemzetközi jó gyakorlatokra alapozott képzési program segítségével a bűnelkövetővé válás megakadályozható, a bűnismétlés kockázata csökkenthető.

[Megnyit]

 

Kovácska Gyula, az Eventim Magyarország ügyvezetője a világjárvány jegy- és bérletértékesítési nehézségei mellett előadásában gyakorlati javaslatokat fogalmazott meg a sportágak szurkolóinak kiszolgálása, a velük folytatott kommunikáció lehetőségei vonatkozásában. A vállalkozás elmúlt években összegyűjtött tapasztalatai alapján szorgalmazta az online jegyértékesítés általános bevezetését és a beléptetés rendszerének átalakítását.

[Megnyit]

 

A képzésen elhangzott előadások az alábbi linkeken érhetők el:

A képzésről készített felvétel itt tekinthető meg: https://youtu.be/mAFddM_sM9Q

 

Fotó: waterpolo.hu

Megyei szövetségek