2020/2021 - NKA Pécs – Soproni Sportiskola 71-75
09
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs – Soproni Sportiskola 71-75
2021. május 9.  |  18:40
A dobogó legalsó fokáért az NKA Pécs és a Soproni Sportiskola csapata küzdött.
 
Hatalmas elánnal kezdett a Pécs, folyamatosan eladott labdákra kényszerítették ellenfelüket. Ötperc játék után 14-6-nál Bali Ádám hívta magához először játékosait. Nem tudott a játékképén javítani a Sopron, az első negyed végeztével tizenkétponttal állt előrébb az NKA Pécs. A második negyedben sokkal állandósult a csapatok közötti különbség, tartotta magát ugyan a Sopron, de nem tudott érdemben közelebb kerülni a negyed során. A félidő végjátékából pedig a Pécs jött ki jobban, így megnyugtatónak tűnő, 45-29-es eredménnyel vonulhattak a tizenötperces szünetre.
 
Újult erővel jött ki a soproni csapat a második félidőre Nyikos Balázs vezetésével szép lassan elkezdték ledolgozni hátrányukat olyannyira, hogy harmincadik percre már mindösszesen ötpont volt a differencia (60-55). Teljesen megfordult a játékkép az első félidőhöz képest az utolsó játékrészre, a Sopron kezdte el a Pécset folyamatosan eladott labdákba hajszolni. Boljos Róbert próbálta időkérésekkel felrázni csapatát, 71-63-nál már elúszni látszott a mérkőzés. Innen még Putsay Bence vezetésével egy 8-0-s rohammal azonban visszajött az NKA Pécs, azonban 71-71 után az utolsó percben higgadtabb marad a Sopron, így két teljesen ellentétes félidővel ugyan, de teljesen megérdemelten szerezték meg a soproniak a bronzérmet.
 
 
Boljos Róbert, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak! Szép meccs volt, két ellentétes félidővel. Még egyszer gratulálok az én fiaimnak és a Sopronnak is!
 
Bali Ádám, a Soproni Sportiskola/A vezetőedzője: Először is gratulálok a Pécsnek, hiszen nagyon szép teljesítményt nyújtottak az egész szezon során! A legfontosabb mérkőzésen sikerült felülkerekedni rajtuk. Úgy gondolom, hogy az első félidőben mutatott játékunk alapján nem azt mutattuk, amik mi vagyunk. A második félidőben a szív, az akarat, a csapatjáték érvényesült. Mínusz tizenhatról visszajöttünk, és megnyertük a mérkőzést. Baromira büszke vagyok ezekre a fiúkra, és gratulálok nekik, mert nagyon boldoggá tettek!

Vármegyei szövetségek