2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya - DVTK Akadémia/A 64-71
09
May
2021
2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya - DVTK Akadémia/A 64-71
2021. május 9.  |  18:27
Az első negyed valóságos kosáresőt hozott, a nyitó etap közepén "teniszes" 15-15 volt az állás. A csapatok fej-fej mellett haladtak, majd a szakasz hajrájában ugyan 6 ponttal ellépett az ekkor János Bernadett vezette Diósgyőr, de a negyed végére 1 pontra feljött a vendéglátó kőbányai együttes. A második negyedet sokkal jobb, pontosabb játékkal indítva, Tar Csenge és Pelle Fanni vezérletével 8 ponttal elhúzott a Zsíros Akadémia, ám a félidő hajrájában egységes csapatmunkával, egy 8-0-lal ledolgozta hátrányát a Diósgyőr, amely - ha úgy tetszik - szünet után is lendületben maradt, s Fárbás Eliza kosaraira építve 6-0-lal indította a második félidőt.
 
“Kapcsolt" a Kőbánya, és a hazaiak egy Fodor Lili-Tar kettős vezette 14-2-vel 6 pontos előnnyé alakították a korábbi 6 pontos hátrányt, s 4 pontos előnnyel várhatták a negyedik negyedet. Ezt az Albert Szidónia-Filep Dorina-Virág Sára trió jóvoltából 6-0-lal kezdve fordított a DVTK. Az újabb fordulatot Tatár Hanna két triplája jelentette, ám a szakasz közepén a miskolci lányok egy 13-3-as rohammal 8 pontos előnyt szereztek, és már nem adták ki kezükből a vezetést - egy fordulatos, érdekes találkozón megszerezték az ötödik helyet.
 
 
Sámuel Gergely, a Zsíros Akadémia Kőbánya vezetőedzője: Koncentráltan és nagy akarattal játszottunk. Az utolsó játékrészben meccsdöntő hibákat vétettünk, így a 6. helyen zártuk az országos bajnokság döntőjét. Köszönöm Tatár Istvánnak az egész éves fáradhatatlan munkáját, és minden elismerésem a lányainknak!
 
Magyar Gergely, a DVTK Akadémia/A vezetőedzője: Nehéz, küzdelmes mérkőzés volt. Jár a gratuláció az ellenfélnek is, de legfőképpen a mi lányainknak és mindenkinek, aki dolgozott az Akadémián nap mint nap azért, hogy megkönnyítse a dolgunkat! Bár még csak 3 éves a kisfiam, de szép névnapi ajándékot kapott.

Vármegyei szövetségek