2020/2021 - Budapesti Honvéd – Pityke KSE 75-73
07
May
2021
2020/2021 - Budapesti Honvéd – Pityke KSE 75-73
2021. május 7.  |  15:53
Jól kezdett a Pityke csapata, Nagy Gábor vezetésével öt perc után 13-10-re vezettek a nagykőrösiek. Elkezdett azonban ébredezni a Honvéd: a Humpester-Puskás kettős vezetésével átvették a játék irányítását a fővárosiak, illetve jó csapatvédekezésüknek köszönhetően az első negyedet követően 23-17-es vezetéssel várhatta a sorcserét Losonczy Dániel csapata. A második negyed eleje kiegyenlített játékot hozott, mindkét gárda sok hibával játszott. Lukácsi Gábor ponterős játékával fordított a mérkőzés képén a Pityke. Három perccel a félidő vége előtt, 29-29-nél utolérte ellenfelét a vendég együttes, majd a félidő végi játékot is jobban bírták, így 34-31-es nagykőrösi előnnyel vonultak az öltözőkbe a csapatok.
 
A harmadik játékrész a Lukácsi-Nagy páros összjátékaival kezdődött, a különbség 40-31-nél megközelítette a 10 pontot. Sikerült Losonczy Dánielnek egy időkéréssel megtörni a vendég lendületet, s Humpester egyéni villanásaival a 27. percben mindössze 2 pont volt a különbség (43-45). A negyed további része kiegyenlített játékkal folytatódott, a Pityke azonban továbbra is tartotta minimális előnyét.
 
A záró 10 percet a Honvéd 4-0-s rohammal kezdte (54-55), azonban a Lukácsi-Nagy párosra továbbra sem volt ellenszerük védekezésben. A negyed közepéig állandósult a 4-5 pontos vendég előny. A végjátékhoz közeledve egyre több egyéni hibát hozott a találkozó, azonban higgadtabbnak látszott a Honvéd: 2 perccel a mérkőzés vége előtt, hosszú idő után először vette át a vezetést a fővárosi alakulat. 70-70-es állással vágtak neki a csapatok az utolsó percnek, 25 másodperccel a mérkőzés vége előtt Nagy Gábor kettőből egy büntetőt értékesített. Humpester Tamás ziccerével visszavette a vezetést a Honvéd, de Jakab Kelemen kosarával, 5 másodperccel a vége előtt a Pitykénél volt az előny. Nem maradt időkérése Losonczy mesternek, azonban Humpester elképesztő triplájának köszönhetően végül 75-73-ra a Budapesti Honvéd diadalmaskodott, s készülhet a vasárnapi, MAFC elleni fővárosi rangadóra a bajnokság ötödik helyéért.
 
 
Losonczy Dániel, a Budapesti Honvéd vezetőedzője: Nagyon büszke vagyok a srácokra, gratulálok nekik, mert nagyon megdolgoztak ezért a győzelemért! Szerettünk volna bizonyítani, hogy megérdemeltük, hogy idáig eljutottunk az ország legjobb nyolc csapatába. Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk!
 
Patay Zsolt, a Pityke KSE vezetőedzője: Nem nyilatkozom.

Vármegyei szövetségek