2020/2021 - Soproni Sportiskola/A – Pityke KSE 90-79
05
May
2021
2020/2021 - Soproni Sportiskola/A – Pityke KSE 90-79
2021. május 5.  |  23:30
A Sopron csapata kezdte jobban a találkozót, hatékony védekezésüknek köszönhetően, illetve Nyikos Balázs hatékony támadójátékának is köszönhetően az első negyed után 12 pontos előnnyel jöhetett a sorcsere.
 
Az új ötösök rendkívül hatékony támadójátékkal rukkoltak elő. A Pityke csapata főleg Lukácsi kívül-belül hatékony támadásának is köszönhetően stabilizálni tudta játékát, azonban a Sopron érezhetően több lábon állva magabiztos, 16 pontos előnnyel vonult szünetre.
 
A fordulást követően próbált kapaszkodni a Pityke. A Lukácsi-Nagy páros védésével problémái akadtak a Sopronnak, azonban a büntetővonalról szerezhető könnyű pontokkal meggyűlt a bajuk a nagykőrösieknek, így a záró negyedet magabiztos, 22 pontos előnnyel várhatta a Soproni Sportiskola.
 
A záró játékrészben több soproni hibát kihasználva is sikerült a Pitykének közelebb férkőznie az ellenfeléhez. A Sopron azonban a kritikus pillanatokban higgadt tudott maradni, így 90-79-es győzelmével várhatja a Vasas Akadémia elleni elődöntőt, míg a Pityke csapatára a Budapesti Honvéd vár a pénteki helyosztókon. 
 
 
Bali Ádám, a Soproni Sportiskola/A vezetőedzője: Az első pillanattól fogva sikerült kontrollálnunk a mérkőzést, a srácok betartották azokat a taktikai utasításokat, amikre készültünk. Hála Istennek, fejben is koncentráltan itt voltak, a dobásaink ültek. Még azért a védekezésben kell a kommunikáción csiszolni, de büszke vagyok rájuk, mert amit év elején célnak kitűztünk, azt elértük. Megyünk tovább, nem adjuk fel, és most még éhesebbek lettünk. Még egyszer gratulálok nekik!
 
Patay Zsolt, a Pityke KSE vezetőedzője: Sajnos nem sikerült az igazi nagy álmot elérni, hogy a legjobb 4-be kerüljünk, de azt hiszem, ez is szép egy Pityke Kosársulitól, hogy itt vagyunk a legjobb 8-ban. Itt ugye kiütközött a mérkőzésen, hogy jóval hosszabb volt az ellenfél kispadja, mint a miénk, kiütközött a magasságbeli különbség is a két csapat között. Nagyon büszke vagyok a srácaimra, hogy ezen a meccsen sem adtuk fel egy pillanatra sem, és arra is, hogy idáig eljutottunk. Ez a különbség a két csapat között megvan, de mégis ott voltunk és végig partiban tudtunk velünk lenni. Hiányzott sajnos a tíz-tizenöt büntetőnk.

Vármegyei szövetségek