2020/2021 - Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd 73-43
05
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd 73-43
2021. május 5.  |  19:21
Honvéd kosarakkal indult a mérkőzés, de a Rosta-Vajda párossal gyorsan átvette a mérkőzés irányítását a Vasas. Az egyik oldalon továbbra is Rosta, míg a Budapesti Honvédnál a fiatal Puskás Kadosa volt eredményes. A negyed végéhez közeledve azonban a vendégek hibáit kihasználva hatpontos Vasas-előnnyel zárult az első tíz perc.
 
Sokkal pontosabban kezdte a második negyedet a Vasas, 6-0-s rohamot kellett Losonczy Dánielnek időkéréssel megállítani. Az időkérést követően mindkét csapat több hibát is vétett támadásban, így jelentősen nem nőtt a köztük lévő távolság. A félidőhöz közeledve a Honvéd eladott labdáit is kihasználva, illetve Hanzély dudaszós duplájával 41-20-as előnnyel vonulhatott pihenőre a a házigazda.
 
A fordulást követően a Vasas Akadémia egy 8-0-s rohammal indította a félidőt, amivel több mint harminc pontra nőtt a különbség, a Rosta Péter-Nagy Zsombor-Vajda Zoltán trióra nem volt válasza a Honvédnak. A vendég csapat Humpester Tamás és Magyar Dániel pontjaival tartotta ugyan magát, de ez annyira volt elég, hogy ne alakuljon ki nagyobb különbség.
 
A negyedik negyedben a két vezetőedző minden nevezett játékosnak lehetőséget tudott adni. A Vasas győzelmét ezen a napon nem fenyegette veszély, így várhatják a döntőbe kerülésért ellenfelüket a Soproni Sportiskola – Pityke KSE összecsapásról.
 
 
Lakosa Ákos, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak a négybe jutásért! Sajnos nem úgy kezdtük ezt a döntőt, ahogy szerettük volna. Nagyon sok ziccert kihagytunk és rengeteg emberfölényes helyzetet nem használtunk ki. A következő mérkőzésen javítunk, és próbálunk döntőbe jutni.
 
Losonczy Dániel, a Budapesti Honvéd vezetőedzője: Gratulálok a srácoknak! Védekezésben, azt gondolom, hogy megtettük a tőlünk telhető maximumot egy nagyon kemény és erős ellenféllel szemben. Bár voltak hibák a játékunk ezen részében is, de ezzel elégedett vagyok. Sajnos támadásban nem tudtuk azt, ami egész évben jobban ment és kihozott minket pár gödörből. Egy országos döntős tapasztalattal lépünk tovább, további sok sikert kívánok a Vasasnak!

Vármegyei szövetségek