2020/2021 - NKA Pécs/A – MAFC/A 99-69
05
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs/A – MAFC/A 99-69
2021. május 5.  |  17:56
Nagy iramban kezdődött a mérkőzést, a csapatok fej-fej mellett haladtak egymás mellett egészen 14-14-ig. A mecsekaljaiaknál Teszárik Márton, míg a fővárosiaknál főleg Blaskovits Márk volt az, aki felvállalta a vezér szerepet. Az egész negyed során rendkívül intenzív, fizikális csata folyt a pályán, s a a pécsi együttes hibáit kihasználva tíz perc játék után hárompontos MAFC-vezetést mutatott az eredményjelző.
 
Pécsi kosárral indult a második negyed, utána azonban egy 7-0-s budapesti rohammal gyorsan kilenc pont lett a különbség, amit Boljos Róbert vezetőedző egy időkéréssel állított meg. Ez hatásosnak bizonyult, hiszen 30-30-nál utolérték ellenfelüket a pécsiek. A félidő vége előtt folytatódott az első negyedben is látható kiegyenlítettség, aminek a végén 42-41-es Pécs-vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.
 
Térfélcsere után sokkal agresszívabban jött ki a parkettre a Pécs, ennek köszönhetően 52-41-nél Nagy Krisztina kért időt. Továbbra sem találtak azonban a MAFC játékosok megoldást a Kiss-Teszárik páros védésére, így állandósulni látszott a két együttes közötti különbség. Próbált kapaszkodni a vendég csapat, azonban minden próbálkozásra volt válasza a hazaiaknak.
 
A záró felvonásban kinyílt az olló a csapatok között: előbb a 33. percre elérte a differencia a húsz pontot, majd két perccel a mérkőzés vége előtt a harminc pontot. Ez kitartott a mérkőzés végéig, így az NKA Pécs gárdája 99-69-es győzelemmel került be az elődöntőbe, ahol a Zalaegerszeg alakulatával fogn összecsapni a döntőbe jutásért. 
 
Összességében elmondható az, hogy a második félidőben nyújtott teljesítménye miatt az NKA Pécs csapata megérdemelten jutott a legjobb négy közé, míg a MAFC nem tudta ellensúlyozni a sok kihagyott büntető, illetve a rengeteg eladott labda okozta hátrányt.
 
 
Boljos Róbert, az NKA Pécs/A csapatának vezetőedzője: Gratulálok csapatomnak és a MAFC csapatának! A játékosok sokféleképpen reagálnak, amikor játszanak egy olyan meccset, ami eldönti, hogy hol játszol tovább. A második félidő kulcsa az volt, hogy félpályán kellő agresszivitással játszottunk, mindenki megfelelő energiával játszott, és nem csináltuk azokat a hibákat, amiket az első félidőben elkövettünk.
 
Nagy Krisztina, a MAFC/A csapatának vezetőedzője: Azt gondolom erről a mérkőzésről, hogy erre készültünk, hogy nagyon agresszív, gyors és kemény ellenfél lesz. Ezzel is találkoztunk, az első félidőben szerintem nagyon jól sikerült megoldani azokat a feladatokat, amiket gyakoroltunk. Volt lendületünk, szépen játszották a srácok a tanult játékokat. Amiben azt gondolom, hogy hiány volt, az a büntetődobás. Borzasztó gyengén dobtunk, ez azt hiszem, hogy átsegíthetett volna bennünket a fordulópontokon. A második félidőben a teljes szétesés, rövidzárlat jellemezte a csapatot, amiből nem sikerült sehogy sem kikecmeregni, igazából fordulatot hozni a játékba, és ez okozta az ilyen nagyarányú ellenfél győzelmet. Megyünk tovább, és gratulálunk a Pécs csapatának!

Vármegyei szövetségek