2020/2021 - Vasas Akadémia/A – Szeged KE 102-44
05
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia/A – Szeged KE 102-44
2021. május 5.  |  17:48
Az első percekben Velkey Zita és Felföldi Lilána kosaraival tartotta az egál körüli eredményt a Szeged, sőt vezettek is, azonban Kádár Orsolya és Aho Tyra gyorsan pályára állította a jóval esélyesebb Vasast, futottak egy 7-0-t, majd Felföldi kosara után egy újabb 12-2-t, amivel hamar jó helyzetbe kerültek. A negyed végén Balatoni Zoé egymaga tartotta víz felett a szegedieket, de ez csak ideig-óráig sikerült – a második játékrészt Ulrich Zoé és Rátkai Eszter vezérletével 15-0-s futással kezdte a Vasas Akadémia, 44-13-ra léptek meg. A szériát egy szegedi büntető törte meg, de ez mintha vörös posztó lett volna a Vasas játékosainak szemében, a következő 13 pontot ismét a fővárosi alakulat szerezte – a félidei 62-22-es eredmény mutatta, hogy az összecsapás addigra el is dőlt.
 
A második félidőben sem nagyon változott a játék képe, a Vasas sokat cserélve, mindenkinek bőséges perceket adva is gond nélkül szerezte a kosarakat, a szegediek is igyekeztek összes játékosuknak lehetőséget adni, hogy beleszagolhassanak az országos döntő hangulatába. A Vasasban végül a 12 pályára kerülő játékosból 11-en dobtak mezőnykosarat, 24 támadópattanót szereztek meg és 47 eladott labdába hajszolták bele ellenfelüket – nem volt ma egy súlycsoportban a két gárda. A fővárosiak így a legjobb négy között folytathatják, a Szeged pedig az 5-8. helyekért küzdhet a továbbiakban.
 
 
Rátkainé Eördögh Edit, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Először is gratulálok a fiatal szegedi csapatnak, hogy itt vannak a legjobbak között! A mérkőzésen próbáltuk a fő hangsúlyt a védekezésre helyezni és gyorsan játszani. Örülök, hogy mindenki felvehette a ritmust. Várjuk az elődöntőt!
 
Kovács Andrea, a Szeged KE vezetőedzője: Távol állunk a Vasas Akadémia szintjétől. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is!

Vármegyei szövetségek