2020/2021 - NKA Pécs/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 96-77
05
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 96-77
2021. május 5.  |  17:44
Az első negyedet leszámítva kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek a leány kadett országos döntő nyitányán, de a mérkőzésre rányomta a bélyegét, hogy a pécsi csapat már az első negyedben komoly előnyt harcolt ki. A baranyaiak 8-0-val nyitottak, Palásti Julianna vezetésével pedig folyamatosan nyitották az ollót, 34-17-re nyerték ezt az etapot, miközben a házigazdák főként védekezésben nem találták a ritmust. A Zsíros Akadémiának a második negyedtől kezdve sikerült stabilizálnia a játékát, Pelle Fanni és Tatár Hanna vezérletével tudtak pontokat szerezni. A negyed közepén viszont egy kisebb hullámvölgybe kerültek, ekkor az NKA Pécs Szűcs, Palásti és Varga tripláival visszaállította a 20 pont körüli differenciát.
 
Fordulás után sem változott a játék képe, a Zsíros Akadémia a Tatár-Pelle-Harsági tengelyre építve igyekezett tartani a lépést támadásban, de igazán veszélyes közelségbe nem tudtak jönni – a túloldalon Palásti és Varga Napsugár rendre tudott válaszolni. A negyedik negyed elejét próbálták még megnyomni a kőbányaiak, Harsági Lili volt ekkor aktív, de a mezőny legjobbjával, Palástival nem tudtak mit kezdeni, aki folyamatosan be tudott találni. A különbség számottevően már nem csökkent, a végjáték szintén kiegyenlített játékot hozott.
 
A pécsiek az 50% feletti mezőnymutató mellett elsüllyesztettek 8/21 triplát és 20 labdaeladásba hajszolták bele ellenfelüket, ráadásul Palásti személyében náluk találhattuk a meccs legjobbját is, aki 35 ponttal, 11 lepattanóval, 4 gólpasszal, 12/19 jó mezőnydobással és 10/12 büntetővel 54 VAL-ig jutott.
 
A Zsíros Akadémiánál hárman is 20 pont fölé jutottak, Tatár, Pelle és Harsági is jól mozgott, de a többiek nem tudtak melléjük felnőni, így az elrontott első negyed után hiába vették fel a kesztyűt, komoly nyomás alá már nem tudták helyezni ellenfelüket. A Pécs így továbbjutott a legjobb négy közé, míg a házigazda kőbányaiak az 5-8. helyért folytathatják majd.
 
 
Szentpáli Gergő, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak! Hatalmas energiával kezdtük a mérkőzést, sikerült olyan különbséget kialakítani, ami döntőnek bizonyult. Várjuk az elődöntőt!
 
Sámuel Gergely, a Zsíros Akadémia Kőbánya vezetőedzője: Az első hat percet leszámítva hatalmas munkát végeztünk, és rengeteg energiát mozgósítottunk. Megérdemelten nyertek a pécsi lányok, és sok sikert kívánunk nekik! Büszke vagyok a csapatunkra, nincs szégyenre okunk!

Vármegyei szövetségek