2020/2021 - Cívis KK U14A – Zalakerámia ZTE KK/A 52-62
05
May
2021
2020/2021 - Cívis KK U14A – Zalakerámia ZTE KK/A 52-62
2021. május 5.  |  14:12
Fekete-Gál Csongor kosarával vette kezdetét a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság országos döntője, ami után 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Eleinte sok hibát követett el a két gárda, de az első negyed közepétől egyéni villanásoknak hála 14-7-es vezetést szerzett a Cívis KK, melyet Németh Csaba zalaegerszegi vezetőedző időkérése állított meg. Rendezte sorait a ZTE, így az első tíz perc 23-18-as Cívis KK vezetéssel ért véget.
 
A második negyedben pályára lépő ötösök komoly változást hoztak a mérkőzés összképét tekintve, s 26-25-nél először vette át a vezetést a Zalaegerszeg. A hazai csapat főleg egyéni megoldásokra alapozva próbálta a mérkőzés irányítását visszaszerezni, azonban a vendégek keményítettek a védekezésükön, amire alapozva és könnyű kosarakat szerezve 35-28-as zalaegerszegi vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre a felek.
 
A térfélcserét követően továbbra is a ZTE irányította a mérkőzést, míg a Cívis KK egyéni villanásokra alapozva próbált kapaszkodni. A 23. percben először érte el először a különbség a tíz pontot. Az újabb vendég rohamot igyekezett Gál Balázs vezetőedző egy időkéréssel megállítani, azonban a hazaiak továbbra sem találták a megoldást a zalaegerszegi védekezés ellen - eladott labdáikat kihasználva alakult ki 49-31-nél az eddigi legnagyobb különbség. A negyed hátralévő részében rendezte sorait a Debrecen, aminek köszönhetően állandósult a 15 pont körüli differencia.
 
A záró játékrész kezdete kiegyenlített játékot hozott. A Cívis KK próbált feljebb kapaszkodni, azonban a Zalaegerszeg minden hazai próbálkozásra tudott válaszolni. Az utolsó három percben lankadt a vendégek figyelme, amit szép megoldásokkal a Debrecen ki is használt, azonban 59-52-nél közelebb nem tudtak közelebb kerülni, a mérkőzés záró kosarát pedig Mezőfi Márk triplája zárta le, beállítva ezzel a 62-52-es végeredményt.
 
 
Gál Balázs, a Cívis KK U14A vezetőedzője: Azt előre tudtuk, hogy egy elég nehéz összecsapás vár ránk, és igazából talán a mérkőzés tétje nyomta rá a legnagyobb terhet a srácokra. Nem éltek még át ilyen jellegű összecsapást, rengeteg hibával és pontatlansággal játszottunk, főleg a második félidőben. Tudtunk előrelépni, ami mindenképp pozitívum, és azt is megmutatták a srácok a végjátékban, hogy van szívük. Volt esélyünk visszajönni a mérkőzésbe, még ha kicsi is. Ez sajnos nem így alakult, s én azt gondolom, hogy emiatt saját magunkat okolhatjuk, de tapasztalatszerzés szempontjából kulcsfontosságú volt, és büszke vagyok a srácokra.
 
Németh Csaba, a Zalakerámia ZTE KK/A vezetőedzője: Felkészültünk a Debrecenből, többször megnéztük a mérkőzéseiket. Taktikát úgy választottunk, hogy működjön a magasembereik ellen. Csapatjátékkal nyertünk, általában így szoktunk, úgyhogy boldogok vagyunk.

Vármegyei szövetségek