27
May
2018
2017/2018 - Soproni Darazsak Akadémia–BEAC Újbuda KA 59-57
2018. május 27.  |  15:05
Nagy elánnal vetette magát a küzdelembe a tegnap első győzelmét megszerző BEAC, az első negyed nagy részében, Csernik vezérletével 2-4 ponttal tartottak előrébb, mint ellenfelük. 8-15-nél alakult ki a legnagyobb különbség, a Sopron 6 pontos hátrányban volt az első negyed után (13-19). Óriásit fordult a játék képe az első 10 perc után. A Sopron szigorított védekezésén, ami által a megzavarodott feketemezesek sorra adták el a labdákat, ebből pedig könnyű kosarak sorát szerezték a Darazsak. Rohant a Sopron, leblokkolt a BEAC - 8-0 után kérte ki idejét Vajda Anna. Nem sikerült rendezni a sorokat a BEAC-os fiataloknak, továbbra sem találtak gyűrűbe, míg a soproniak továbbra is extázisban játszottak. 19-0-ás sorozatnál jártak, amikor 8 perc után Galántai triplája célt ért. Mivel azonban az ő dupláján kívül több pontra „nem futotta" a BEAC-nak, a soproniaknál pedig még az utolsó pillanatos dobások is beestek, jelentős, 13 pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre Horváth József tanítványai (37-24).

Mindkét csapat nagyon küzdött a második félidő elején - a soproniak szerették volna őrizni a kivívott előnyt, a BEAC-osok zárkóztak volna. Sok volt a vetődés, a harc minden labdáért. A Sopron tudta tartani a megszerzett különbséget, a BEAC Csernik utolsó pillanatos tempójával minimálisan tudott közelebb zárkózni a záró negyed előtt (50-40).

Jól sáfárkodott erejével és előnyével a Sopron, zónavédekezésük ellen gyakran volt tanácstalan a BEAC, így 6 perccel a vége előtt ismét 12 pont volt Horváth József tanítványainak előnye (55-43). Két perc múlva azért magához rendelte övéit, miután két kosárral tízen belülre ért a fővárosi csapat (55-47). Volt még izgalom, miután a BEAC-osok labadszerzésekből szerzett kosarakkal 55-53-ig zárkóztak fel. Volt esélyük az egyenlítésre, de két labda is lepörgött a gyűrűről, a másik oldalon Konkoly viszont faulttal együtt is bedobta, így 5 pontos soproni előnnyel értünk az utolsó perchez (58-53). Cserniket faultolták, mindkettőt értékesítette (58-55). A BEAC időkérés után triplára játszott, kétszer is próbálkozhattak, de mindkettő kimaradt. A lepattanóból Darabos Sára harcolt ki büntetőket, 8 másodperccel a vége előtt 1 pontra csökkent a soproni előny. Karácsonyt faultolták a BEAC-osok, ő pedig egy büntetőt értékesített, ezzel 59-57-re megnyerte a Sopron a találkozót és ők végeztek a kadett bajnokság 5. helyén.

Edzői nyilatkozatok:

Horváth József: "Az volt a szerencsénk, hogy bérletet és nem napijegyet váltottunk erre a fesztiválra. Ahogy az általában egy fesztiválon lenni szokott, voltak szép és kevésbé szép pillanatok, de örülök, hogy itt lehettünk."

Vajda Anna: "Először is, gratulálok a Sopronnak. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen csapattal dolgozhattam ebben a szezonban. Sokszor mondtam, hogy nagyon büszke vagyok rájuk és ez most sem változott. Olyan élményt kaptam tőlük, ami a legtöbb edző álma. Köszönet érte!"

Vármegyei szövetségek