KA Pécs - BEAC Újbuda KA 55-49
12
May
2016
KA Pécs - BEAC Újbuda KA 55-49
2016. május 12.  |  17:34
Az első játéknap eddig legizgalmasabb meccsén, szenzációs hangulatban, az első félidőben végig vezetett a Pécs. Szünet után a vendéglátó BEAC remek harmadik negyedével átvette a vezetést. A záró szakaszban azonban újra a pécsiek voltak pontosabbak, és ők kerekedtek felül a két remek egyéni teljesítményt hozó találkozón.

KA Pécs - BEAC Újbuda KA 55-49 (19-14, 13-11, 11-20, 12-4)

Legjobb dobók: Juhász 27/3, Tenyér 15/3, Kóbor 7/6 ill. Pusztai P. 23/3, Pfandler, Zana 8-8.

Szenzációs hangulatban kezdődött a házigazda mérkőzése. Juhász Dorka vezérletével pazar, 9-0-s "repülőrajttal" kezdett a Pécs, majd a szakasz közepén egy Pusztai Petra vezette 7-2-es hazai "részhajrá" hozta tűzbe-lázba a publikumot. Az első 19 pécsi pontból 14-et szerző Juhász jóvoltából a szakasz hajrájában 10 ponttal megugrottak a pécsiek. A negyed vége azonban a zónával ellenfele lendületét megtörő BEAC csapatáé volt, vezére, Pusztai Petra egy duplával és egy triplával 5 pontra hozta föl a házigazdákat.

Térfélcsere után újra megugrott a pécsi csapat. A szakasz közepén a BEAC első 21 pontjából 17-et jegyző Pusztai Petra remek megmozdulásaival szinte egymaga hozta fel 2 pontra a vendéglátókat, a BEAC többi játékosa idegesen, lámpalázasan kosarazott. A félidő végén kapkodtak a hazaiak, s elsősorban Juhász büntetőire építve szünetben 7 ponttal vezettek a pécsiek, akiknél Juhász 22 pontos, 13 lepattanós dupla-duplánál járt ekkor.

Tarnai Klára jóvoltából a BEAC kettesével, a pécsiek viszont Tóth Réka és Mándi Luca révén hármasával szerezték a pontokat, azaz triplákat dobtak. A szakasz közepén egységes csapatmunkával a közönség legnagyobb örömére egy 12-0-s "száguldást" mutattak be a BEAC játékosai, s 5 pontos előnnyé alakították 7 pontos hátrányukat. Tenyér Zsófia egy duplájával, majd triplájával egalizált a Pécs, de a negyed végén Pusztai a BEAC-ot juttatta előnyhöz.

Több, mint 1 perc elteltével Pfandler Csenge növelte 4-re a hazai előnyt a záró szakasz elején. Juhász bravúros kosárral előbb egalizált, majd egy 2+1-es akcióval visszavette a vezetést a Pécsnek. A hajrában kapkodott a BEAC, játékosai nem találtak be, Kóbor Gréta két triplája pedig győzelmet jelentett a Pécsnek.

Juhász Dorka 27 pontos, 23 lepattanós, hazai részről Pusztai Petra 23 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót.

Brekk Zsanett: - A mérkőzés elejétől kezdve siettünk, kapkodtunk, de végül csak meglett a győzelem, és ez a legfontosabb.

Gyeőry Zsuzsa: - A meccs elején Pusztai Petra kivételével az idegességtől remegtek meg játékosaink kezei, a végén pedig a lehetőségtől, hogy nyerhetünk. Szünet után a védekezés összeállt, de az utolsó hat percben nem tudtunk pontot dobni.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_28

Vármegyei szövetségek