Csata DSE - DVTK ÉLKSK 85-50
12
May
2016
Csata DSE - DVTK ÉLKSK 85-50
2016. május 12.  |  13:56
Hamar 20 pontos előnyt szerzett a Csata a Diósgyőr ellen, s a papírformának megfelelően biztos győzelmet aratott.

Csata DSE - DVTK ÉLKSK 85-50 (32-10, 21-16, 17-9, 15-15)

Legjobb dobók: Horváth F. 19, Boros, Lelik 14-14, Foitl, Jambrik 10-10 ill. Kovács L. 18, Vörösházi 9, Nagy E. 7.

Zónával kezdett a Diósgyőr a torna nagy esélyese ellen. Lelik Réka révén egy olyan támadás végén szerzett vezetést a Csata, amelynek során játékosai háromszor szerezték vissza a lepattanót a diósgyőri palánk alatt. Nem esett kétségbe a Csata a diósgyőri zónától, letámadásból labdákat szerzett, és a diósgyőri palánk alatt támadó pattanókat szerezve az első negyed közepén Horváth Fruzsina és Lelik Réka vezérletével 16-4-re vezetett. A negyed második fele még egyoldalúbb volt, a diósgyőri lányok nem nagyon tudták átvinni a labdát a félpályán, a 8. percben 24-4-re vezetett a Csata. A negyed végén Kovács Luca villanásaival kiegyenlítetté tette a játékot a Diósgyőr - de ellenfele addigra megnyugtató előnyt szerzett.

A második szakasz elején csökkent a koncentráció a Csatánál, Kecskés Karina triplájával, és két ügyesen ziccerig játszott támadással egy 7-2-es rohamot mutatott be a Diósgyőr. A folytatásban úgy is nőtt a Csata előnye Foitl Emília és Boros Dorka kosaraival, hogy már néhány kulcsember pihent a fővárosiaknál, ugyanakkor a Diósgyőr is vezetett pár szép támadást, mégis a 20. percben 30 pontra nőtt a Csata előnye. Eperjesi Nóra triplájával és 27 pontos fővárosi vezetéssel zárult a félidő.

Szünet után több, mint 2 percig nem esett kosár, az első találat a második félidőben a diósgyőri Halász Zsófia nevéhez fűződött. Boros 1 büntetővel felelt, majd Lelik növelte a Csata előnyét. Váltva estek a kosarak, csendben csordogált a meccs. A negyed közepén 60-32-es vezetése után "megrázta" magát a Vasas, amely Angyal Barbara triplájára építve egy 8-1-gyel állandósította 30 pont fölötti előnyét.

A záró szakaszban is váltva estek a kosarak, a két tapasztalt szakvezető minden játékosának bőven adott lehetőséget. Érvényesült a papírforma, fölényesen győzött a Csata, de a Diósgyőr, azt követően, hogy hamar nagy hátrányba került, nem esett szét, becsülettel küzdött, több szép támadást vezetett.

Tursics Sándor: - Egy negyedet pörögtünk. Szerencse, hogy reggel ittam kávét, mert különben utána elaludtam volna.

Király Sándor: - Tartalékosan játszottunk, remélem, a folytatás ennél sokkal jobb lesz.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_27

Vármegyei szövetségek