Soproni Darazsak Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 66-48
12
May
2016
Soproni Darazsak Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 66-48
2016. május 12.  |  10:44
 

A papírformának megfelelően az esélyes soproni csapat magabiztosan verte a Szolnokot a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság nyolcas döntőjének nyitó találkozóján.   


Soproni Darazsak Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 66-48 (18-5, 23-13, 11-9, 14-21) 

Legjobb dobók: Szeli 18, Czukor 15/3, Varga S. 11, Varga K., Balogh J. 10-10 ill. Kányási 24/3, Bozsó 9, Munkácsi E. 7.  

A soproni Varga Kamilla nevéhez fűződött a kadett országos nyolcas döntő első kosara, amely több, mint másfél perc elteltével született. Ratkai Bonita szép betörésből egyenlített. Az esélyes soproniak akarata érvényesült, a negyed közepén labdaszerzések utáni könnyű kosarakkal már 12-3-ra vezetett a Darazsak, időt is kért Tóth Viktor a Szolnok edzője. Csapata támadójátéka továbbra is görcsös volt, ám a Sopron lendülete megtört, jó 3 perces közös kosárcsend után Czukor Dalma 10 pont fölé növelte a soproni előnyt. A negyed utolsó percében hosszú idő után Bozsó Katica szerzett akcióból kosarat szolnoki részről.  

A folytatásban is fölényben játszottak a soproniak, a 13. percben szerezte első pontjait a Szolnok legjobbja, Kányási Veronika, aki kosár plusz büntetős akciót mutatott be. A negyed közepén Czukor dobta át triplával a Szolnok zónáját, megszerezve a torna első hárompontos kosarát, s 20 pont fölé növelve a különbséget. A félidő hajrájára Kányási belelendült, vezérletével kiegyenlítetté tette a játékot a Szolnok.  

Ahogy a meccs, a második félidő is Varga kosarával kezdődött, Kányási pedig megkapta a 4. hibáját. A soproniak centere, Szeli Kitti a 22. perc végén két büntetőt értékesítve elérte a dupla-duplát, 10 pontnál s 13 lepattanónál tartott. A soproniak már a napi második meccsükre gondolva pihentették csapatuk kulcsjátékosait . Ezt követően kiegyenlített lett a játék, a Tisza-parti alakulat is vezetett pár ügyes támadást, de a nagyobb játékerőt képviselő Sopron fölényes győzelmet aratott. Szeli Kitti 18 pontos, 21 lepattanós dupla-duplával zárt.  

Czirják Szilvia: - Tipikus első meccs volt sok hibával, alacsony színvonallal. A győzelem megvan és ez a legfontosabb.  

Tóth Viktor: - Gratulálok a Sopronnak, magabiztos játékkal nyert. Csapatom sokáig zavarban volt, de szünet után már nekünk is jutott némi sikerélmény.