Így jutottak el a Döntőig
11
May
2016
Így jutottak el a Döntőig
2016. május 11.  |  10:44

Nyugaton magabiztosan, veretlenül végzett az élen a Soproni Darazsak Akadémia. Mögötte nagyon szoros volt a mezőny, a második és a hatodik helyezett között mindössze egy pont volt.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csupán rosszabb egymás elleni eredményének köszönhetően került az alsóházba. Keleten a Csata DSE zárt veretlenül, a Vasas Akadémia két verességgel szorult a második helyre. Mögöttük szintén nagy harc volt a felsőházi helyekért, melyet végül a Szolnoki Sportcentrum és a Kecskeméti KA szerzett meg.

A felsőházban a két veretlen csapat, valamint a Vasas Akadémia döntős helye egy percig nem forgott veszélyben. A többi kiadó helyért viszont alaposan meg kellett dolgozni. A Kosárlabda Akadémia Pécs és a BEAC Újbuda KA még az utolsó forduló előtt biztosította a helyét a legjobbak között.

A Szolnok és a Kecskemét között viszont csak az utolsó forduló döntött, az előbbi javára.

Következtek a keresztjátékok. Az alsóházi keresztjátékot a DVTK-ÉLKSK és a Szegedi KE könnyen vette, így ők játszhattak a döntőért. Előbbi sikerrel vette az akadályt a Török Flóris – Törekvés SE ellen, utóbbi számára azonban nagy falatnak minősült a Kecskeméti KA, így kialakult a döntő mezőnye.

Vármegyei szövetségek