Női NB I: Győrben is soproni siker
22
Apr
2016
Női NB I: Győrben is soproni siker
2016. április 22.  |  20:26

Fokozatosan felőrölve az első meccsen látotthoz képest sokkal jobban játszó Győr ellenállását a hosszabb kispaddal rendelkező Sopron, és a döntő második meccsét is megnyerve 2-0-ra vezet, és egyetlen győzelemre van a 10. bajnoki címétől.

NŐI NB I, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS 

CMB-Cargo UNI Győr - Uniqa Sopron 67-83 (22-23, 12-17, 18-24,15-19)

Győr: Radocaj 4, CHANEY 12/6, Laklóth, Grigalauskyte 7/3, GOREE 23. Cs.: Varga Zs. 4, Horváth L. 2, HORVÁTH K. 11/6, Koch 2, Kovács V. 2, Török Á., Nagy R. Edző: Völgyi Péter.

Sopron: Honti 3, FEGYVERNEKY 2, SIMON 13/6, PETERS 21, KRNJIC 14. Cs.: Ciglar 2, LELAS 15/3, Crvendakic 4, DUBEI 5/3, Zsovár, Határ 4, Weninger. Edző: Sterbenz László.

Centerkosarakkal kezdődött a meccs, Goree kosarára Krnjics 3 duplával felelt, majd Grigalauskyte is betalált. A litván lány egy triplát is beemelt, s visszavette a meccs elején szerzett vezetést a hazai együttes. A szakasz közepén jobbára a Győr vezetett, de a Sopron rendre egalizált, színvonalas, döntőhöz méltó volt a játék. A negyed hajrájában, amikor érkeztek a cserék, megmutatkozott a kispadok közötti különbség, egy 6-0-val fordított a Sopron, a negyed egy bravúros, dudaszóra dobott Goree-triplával, s 1 pontos Sopron-vezetéssel zárult.

Ahhoz képest, hogy kosarakban milyen gazdag volt az első negyed, a második elején közel 2 és fél percig nem született pont. Goree találata után Sterbenz László időt kért. Dubei Debóra hármasával visszaszerezte a vezetést a címvédő, A túloldalon is egy fiatal magyar játékos, Horváth Krisztina jelentkezett hármassal, majd Dubei duplát is dobott. Jó volt látni fiatal magyar kosarasok jó megoldásait a bajnoki döntőben. A szakasz közepén ismét hosszabb kosárcsend következett, amelyet Lelas tört meg, Peters kosár plusz büntetős játékával 6 ponttal megugrottak a vendégek. Ügyes támadás végén Radocaj passszát Grigalauskyte váltotta pontokra, de a vendégek centere, Peters elkapta a fonalat. Lelas triplájára Chaney felelt hármassal, szünetben 6 ponttal vezetett a Sopron.

Goree faragott a hazai hátrányon a második félidő elején. Nagy dobópárbaj alakult ki az amerikaiak főszereplésével, Peters duplájára Chaney triplát dobott. Simon hármasával próbálta a Sopron visszaverni a hazaiak felzárkózási kísérletét. E találat egy 7-0-s vendégfutás kezdetét jelentette, 10 pontra nőtt a címvédő előnye. Völgyi Péter időkérése után kritikus helyzetben ismét a fiatal Horváth Krisztina dobott hármast. Simon azonnal felelt triplával, ami egy újabb soproni 7-0-t indított el. A hazaiakat Horváth tartotta versenyben, s egy 6-0-lal 10 ponton belülre került csapata. A negyed végén állandósult a 10 pont körüli vendégvezetés, a záró szakasz előtt 12-vel vezetett az Uniqa.

Kezdte felőrölni a Sopron a Győrt, a bajnokcsapat 6-2-es másfél perccel kezdve a záró etapot közel 20 ponttal elhúzott. Győri időkérés után Chaney hozta közelebb a hazai csapatot a címvédőhöz. Lelas kosaraival tartotta "tizen túli" előnyét a Sopron. A hajrá izgalommentes volt, Peters révén tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét a Sopron, a végén pedig mindkét oldalon a kiegészítő emberek játszottak.

Völgyi Péter: - Minimálisra csökkentek esélyeink. Nem voltunk elég fegyelmezettek, s még egy jó egyéni teljesítmény kellett volna, ugyanakkor a Sopronból Lelas a padról nagyon sok ponttal segítette győzelemhez a csapatát. Az utolsó lehelletünkig küzdünk.

Sterbenz László: - Ellenfelünk nagyon jól felkészült. A színvonalas első félidő után amikor tíz pont fölé nőtt az előnyünk, onnan már nem tudták igazán szorossá tenni a meccset, nem szeretnénk, ha hétfőn kiénekelnék a sajtot a szánkból.

Statisztika: http://195.56.77.56/n4/index.n5.HUN.html?whun_ply_26 

Vármegyei szövetségek