Férfi NB I. A-csoport: körmendi győzelemmel indult a felsőház 8. fordulója
20
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: körmendi győzelemmel indult a felsőház 8. fordulója
2016. április 20.  |  17:46
Kedden este a ZTE és a Körmend örökrangadója nyitotta a felsőházi középszakasz nyolcadik fordulóját. A hazaiaktól ezúttal is hiányzott sérülés miatt Djordje Pantelics. Az első (pontgazdag) negyedet ennek ellenére a zalaiak nyerték, a második etap hajrájától fogva azonban az történt a pályán, amit a vasiak akartak. Teo Cizmic csapata fordított, átvette az irányítást, és szép fokozatosan egyre nagyobb előnyre tett szert. Az öt léigósa által vezérelt Körmend tizenöt pontos, megérdemelt győzelmet aratott, ezzel a szezon során először verte meg riválisát.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 85-100 (29-24, 15-32, 21-20, 20-24)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

Vezette: Papp P., Kapitány G., Tőzsér D. (Benczur L.)

ZTE KK: Kinney 8/6, GOVENS 28/12, Kerpel-Fronius 9/3, Mohácsi 4, BALMAZOVICS 26/15 Csere: OLASZ 4, Velkey 2, Czinger 2, Kis 2.

Körmend: PETTY 15, CHANNELS 19/6, MCKINNEY-JONES 25/18, DICKERSON 19/15, DUINKER 15/3 Csere: Ferencz 4, Lakosa 3/3, Tóth -.

Kipontozódott: Mohácsi, illetve Petty, McKinney-Jones.

Ma este a listavezető Szolnok fogadja a harmadik helyen álló Paksot. A két gárda eddig háromszor csapott össze egymással idén, minden alkalommal hazai siker született. A piros-feketék legutóbb nagy csatában maradtak alul Székesfehérváron, míg a tolnaiak magabiztosan verték odahaza a Zetét. Szolnokon mindenki egészséges, míg Pakson Medve Máté még nem tud teljes értékű munkát végezni, elképzelhető, hogy a csapatban lesz, de kérdéses, mennyit tud vállalni.

Középszakasz, Felsőház, 8. forduló

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE szerda 18:00

A Kaposvár és a Kecskemét hatalmas harcot vív egymással a rájátszásért. Jelenleg mindkét együttesnek 17 veresége van, a KTE eggyel kevesebbet játszott, a középszakaszban viszont a lila-fehérek kilenc ponttal legyőzték hazai pályán a somogyiakat. Aki ma este nyer, óriási lépést tesz a nyolc felé. A vendégek remek formában vannak, a KKK viszont legutóbb kulcsemberei nélkül nyert Szombathelyen. Hrvoje Puljko és Marko Spica valószínűleg ma is hiányozni fog a Kaposvárból.

A Sopron a Falcóval játszik késő este. A hazaiak számára már semmiféle tétje nincs a találkozónak, Sabáli Balázs együttese mindenképp a hatodik helyről várja a rájátszást. A sárga-feketéknek viszont még kaparniuk kell a play-offba jutáshoz. A hazaiaknál Tóth Gergely hétfőn már csatlakozott újra a csapathoz, de öt hét kihagyás után még nem fog pályára lépni, a vendégeknél Jermaine Thomas és Váradi Benedek is sérüléssel bajlódik, de mindketten ott lesznek a szomszédvári rangadón.

Középszakasz, Középház, 8. forduló

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt szerda 18:00

Sopron KC - Falco-Trend Optika KC Szombathely szerda 20:00

Vármegyei szövetségek