Női bajnoki döntő: a Sopronnál az előny
19
Apr
2016
Női bajnoki döntő: a Sopronnál az előny
2016. április 19.  |  20:57
A második negyed közepére lényegében eldöntötte a női bajnoki finálé első meccsét a Sopron, amelyen kerek 30 pontos győzelmet aratott.

Uniqa Sopron - CMB Cargo UNI-Győr 77-47 (24-12, 18-9, 15-14, 20-12)

Sopron, NB I-es női kosárlabda bajnokság, döntő, 1. mérkőzés

Bár Goree kétszer is visszaszerezte a támadópattanót, nem talált be. Honti Kata szerezte a finálé első kosarát, ám Chaney azonnal felelt. Simon alapvonali betörésből dobott kosarával 8-4-re ellépett a Sopron. Chaney felelt szintén betörésből, tapadt a Sopronra a Győr. A negyed közepén Simon szerezte a finálé első tripláját. Remek, döntőhöz méltó volt a játék. A negyed hajrája a Soproné volt. A Győr ugyan taktikai szabálytalanságokkal az indításokat megakadályozta, de jórészt büntetőkkel a negyedet egy 9-0-s rohammal zárva megnyugtató előnyt szereztek a hazaiak.

Ügyes soproni támadás végén Peters növelte a hazai előnyt, majd Ciglar dobott triplát. 15-12 után 14 soproni pont maradt győri válasz nélkül, a vendégek hosszabb kosárcsendjét Chaney törte meg. A szakasz közepén ellaposodott a játék, egymás hibáiból éltek a csapatok, tartotta 15 pont körüli előnyt a Sopron. A jól védekező hazai együttes a félidő hajrájában Simon betörésből szerzett kosarával 20 pontosra növelte előnyét. A félidő végén a védekezésben óriásit dolgozó Fegyverneky triplával koronázta meg remek első félidei játékát.

Peters és Goree, a két amerikai center pontpárbajával indult a játék szünet után. Laklóth triplája után 20 ponton belülre kerültek a második félidőt 9-4-gyel kezdő vendégek, Sterbenz László azonnal időt kért.

Sikerült is rendeznie a sorokat, egy 9-2-vel ismét húszon túli előnyre tett szert a Sopron, ügyes csapatjátékkal. Völgyi Péter kért ekkor időt, utána Laklóth villant egy újabb hármassal. Dubei talált be bátor betörés után, 24 ponttal vezetett a befejező 10 perc előtt a címvédő.

A záró szakaszban már mindkét oldalon többnyire a kiegészítő játékosok játszottak, a szakvezetők már a pénteki, győri találkozóra pihentették a kulcsembereket.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun_ply/x1516/whun_ply_25

 

Sopron: FEGYVERNEKY 7/3, HONTI 5/3, Simon 7/3, Crvendakic 6, PETERS 19. Cs.: LELAS 10, CIGLAR 8/6, Krnjic 7, Dubei 4, Határ 4, Weninger, Zsovár

Győr: Radocaj 2, Chaney 6, LAKLÓTH 8/6, Grigalauskyte 4, GOREE 13. Cs.: Varga 4, Horváth L., Horváth K. 4, Koch 6, Kovács V., Török Á., Nagy R.

Sterbenz László: - Az első félidőben azzal az intenzitással játszottunk, amit szerettünk volna, jól védekeztünk, nagy sebességgel támadtunk, a Fegyverneky, Honti, Simon magyar külső sor diktálta a tempót, és Peters, később Krnjics is felvette a tempót a palánk alatt. De egy-nullra vezetünk, semmi több, megszenvedtünk Zalaegerszegen és a PINKK-nél is, idegenben teljesen más lesz.

Völgyi Péter: - Hagytuk, hogy a Sopron azt csináljon, amit akar. Belekényszerítettek minket buta dobásokba, megkaptuk a könnyű kosarakat. Elkeserítő volt a játékunk, a meccs már az első félidőben eldőlt. Otthon megpróbálunk javítani.

 


Vármegyei szövetségek