Férfi NB I. A-csoport: jön a középszakasz 5. és 7. fordulója
15
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: jön a középszakasz 5. és 7. fordulója
2016. április 15.  |  22:20
Ötödik alkalommal találkozik egymással a szezonban a harmadik helyezett Alba Fehérvár és a címvédő Szolnok. Eddig szoros csatában ugyan, de mind a négyszer a listavezető Olaj nyert. A hazaiaknál a sérüléssel bajlódó Supola Zoltán és Csorvási Milán játéka kérdéses, a vendégeknél Sztrahinja Milosevics fog hiányozni.

Az Atomerőmű SE hazai pályán fogadja a Zetét, egy hónapon belül már harmadszor. Március közepén a Paks nyert nyolc ponttal, legutóbb viszont a Zalaegerszeg volt a jobb, huszonöttel. Schmidt Béla csapata rossz formában van: az elmúlt öt mérkőzéséből négyet elveszített, ráadásul Medve Máté és Eilingsfeld János is sérüléssel bajlódik. A vendégeknél Fekete Viktort a jövő héten műtik, így rá, illetve Gáspár Dávidra sem számíthat Bencze Tamás edző, de kérdéses Mohácsi Máté és Djordje Pantelics szereplése is.Középszakasz,

Felsőház, 7. forduló

TLI-Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00

Ha matematikailag még nem is biztosíthatja be nyolcba jutását, de nagyot léphet afelé a Falco, amely szombaton este közvetlen riválisát, a Kaposvárt fogadja az Aréna Savariában. A sárga-feketéknek csak eggyel van több győzelmük, a playoff szempontjából kiemelten fontos lesz tehát a találkozó mindkét félnek. A középszakaszban az első meccset 94-74-re a somogyiak nyerték, akiknek dolgát nehezíti, hogy a Pécs elleni vereség alkalmával bokasérülés miatt a szezon hátralévő részére elvesztették Marko Spicát, de jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Hrvoje Puljko sem játszhat, míg a vasiaknál visszatérhet térdsérülése után Simon Kristóf.

Már csak a hazaiak számára bír téttel a vasárnap esti PVSK-Sopron derbi a középházban. Sabáli Balázs együttese ugyanis már bebiztosította helyét a legjobb nyolc között, és vélhetően a hatodik helyről már nem is mozdul el, a baranyaiaknak azonban győzelem esetén még megmarad matematikai esélyük a playoffba jutásra. Kérdés azonban, hogy számíthat-e Csirke Ferenc vezetőedző Marko Popadics játékára, aki szerdán sérülés miatt hiányzott Kaposvárról.

Középszakasz, Középház, 7. forduló

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Kaposvári KK szombat 18:00

PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC vasárnap 18:00

Az utolsó előtti helyen álló Jászberény a tizenkettedik MAFC-cal játszik hazai pályán az alsóházi középszakasz 5. fordulójában. Szrecsko Szekulovics együttese remek formában kosarazik az utóbbi időben, ám a hiba ezúttal sem férhet bele, ha el akarják kerülni a play-outot. A fővárosiakra továbbra is igaz: amennyiben nyernek, meghosszabbítják élvonalbeli tagságukat. Budapesten tizenhat pontos hátrányból fordított a MAFC, Jászberényben pedig tizenöt pontról jött vissza, és nyert a JKSE. A hazaiaknál Garrick Sherman bokája rakoncátlankodik, de biztosan játszani fog.

Középszakasz, Alsóház, 5. forduló

JP-TOP COP Jászberény - MAFC szombat 18:00

Vármegyei szövetségek