Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 6. fordulója következik
13
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 6. fordulója következik
2016. április 13.  |  02:13
A felsőház utolsó két pozíciójában lévő csapata találkozik egymással szerdán este Körmenden. Mindkét gárdának nagy szüksége lenne a győzelemre: a vasiak zsinórban három vereségnél járnak, míg legutóbb a Paks is simán kikapott Székesfehérváron. A vendégeknél ugyan felépült Tóth Ádám, de Eilingsfeld János egyelőre még nincs bevethető állapotban.

A ZTE a hétvégén kikapott hazai pályán a Szolnoktól, az Alba viszont Körmenden nyert rangadót. A két csapat egyformán áll a táblázaton, ezért is lesz fontos a mérkőzés, amelyen Gáspár Dávidra és Fekete Viktorra továbbra sem számíthat Bencze Tamás edző. A ZTE oda-vissza legyőzte az Albát az alapszakaszban, a középszakasz nyitófordulójában viszont sima fehérvári siker született.

Középszakasz, Felsőház, 6. forduló

Egis Körmend - Atomerőmű SE szerda 18:00

Zalakerámia ZTE KK - TLI-Alba Fehérvár szerda 19:00

A középházban a hetedik helyen álló Falcót fogadja a remek szériában lévő Kecskemét. A sárga-feketéknek idegenben nagyon nem megy (legutóbb Pécsett kaptak ki), míg a három meccse veretlen KTE már csak két győzelemre van a rájátszást jelentő nyolcadik pozíciótól. A vasiaknál Bradford Burgess a héten betegeskedett, Jermaine Thomas dereka pedig továbbra sem az igazi, de vélhetően mindkét oldal teljes kerettel áll majd fel.

A Kaposvár hazai pályán játszik a Péccsel. A somogyiak legutóbb meglepetésre kikaptak a három alapemberét is nélkülöző Soprontól, és mivel a Kecskemét megérkezett a nyakukra, égetően nagy szükségük lenne a győzelemre a baranyaiak ellen, hogy továbbra is a legjobb nyolc között szerepelhessenek. A pécsiek is a KTE-től kaptak ki legutóbb, így szinte már csak matematikai esélyük maradt a play-offra. Érdekesség, hogy idén eddig háromból háromszor a Kaposvár nyert. Rossz hír a vendég szurkolóknak, hogy Marko Popadics sérülés miatt biztosan hiányozni fog.

Középszakasz, Középház, 6. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Falco-Trend Optika KC Szombathely szerda 18:00

Kaposvári KK - PVSK-PANNONPOWER szerda 18:00

Vármegyei szövetségek