Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 4. és 5. fordulója következik
09
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 4. és 5. fordulója következik
2016. április 9.  |  16:22
Zalaegerszegen játszik rangadót a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK. Jó meccsre van kilátás, hiszen a második fogadja az elsőt. Lesz miért törlesztenie Sztojan Ivkovics együttesének, hiszen az alapszakaszban oda-vissza a kék-fehérek nyertek. Mindkét oldalon van két-két sérült: a hazaiaknál Gáspár Dávid és Fekete Viktor, a vendégeknél Sztrahinja Milosevics és Goran Vrbanc maródi.

Az ötödik helyezett Körmend a negyedik Alba Fehérvárt fogadja. Felemásra sikerült a két csapat főpróbája: a vasiak szerdán nagyon kikaptak Szolnokon, az Braniszlav Dzunics fiai viszont viszonylag könnyedén verték hazai pályán a Paksot. Hosszú idő után Körmenden mindenki egészséges, a kék-fehérek dolgát nehezíti viszont, hogy a center, Jerrell Wright továbbra sem edzett, játéka kérdéses.

Középszakasz, Felsőház, 5. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK szombat 17:00

Egis Körmend - TLI-Alba Fehérvár szombat 18:00

Egy remek és egy gyenge formában lévő csapat találkozik egymással Kaposváron. Bár Kmézics Zorán együttese legutóbb kikapott Kecskeméten, hazai pályán az utolsó hat mérkőzéséből ötöt megnyert, a Sopron viszont legutóbbi négy fellépésén háromszor vereséget szenvedett. Márciusban, a két csapat utolsó mérkőzésén a somogyiak tizenkilenccel nyertek. Egyik gárda sincs irigylésre méltó helyzetben: a hazaiaknál Horváth Márton és Hrvoje Puljko, a vendégeknél Damir Rancic, Tóth Gergely és Edin Bavcic is sérült.

A középszakasz második hazai meccsére készül vasárnap a Kecskemét, amely a PVSK-t fogadja. Érdekesség, hogy az alapszakaszban mindkétszer a baranyaiak nyertek a Messzi István Sportcsarnokban. A KTE azonban most jó formában van: két legutóbbi mérkőzését is simán nyerte, előbb hazai pályán a Kaposvár, majd idegenben a Sopron ellen sikerült győzniük Djeraszimovicséknak, ezzel továbbra is életben tartják play-off álmaikat. Csirke Ferenc együttese sem hibázhat már többet, ha idén is rájátszásba szeretne jutni.

Középszakasz, Középház, 5. forduló

Kaposvári KK - Sopron KC szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - PVSK-PANNONPOWER vasárnap 18:00

A Szegedet leszámítva senki nincs biztonságban az alsóházban. A már biztos osztályozós Nyíregyháza első győzelmére hajt a középszakaszban, és szeretné pályaelőnyből kezdeni a play-outot. A MAFC célja pedig nem lehet más, mint a biztos bennmaradás. Szombaton kora este kiderül, melyik csapat kerül közelebb a terveihez. Október elején, a bajnokság nyitófordulójában 95-91-re nyert a Blue Sharks, azóta azonban sok minden megváltozott...

Már csak a hazaiak számára bír téttel a Jászberény-Szeged találkozó az alsóházban, hiszen a Szedeák szerdán a MAFC legyőzésével bebiztosította bennmaradását az élvonalban. A kék-fehérek viszont nagy nyomás alatt játszanak, hiszen a hátralévő három meccsüket meg kell nyerniük ahhoz, hogy elkerüljék a play-outot. A hírek szerint Nikola Lazics edző úgy tervezi, hogy több lehetőséget ad azoknak a játékosoknak, akik eddig kevesebb szerephez jutottak.

Középszakasz, Alsóház, 4. forduló

MARSO Nyíregyháza - MAFC szombat 16:30

JP-TOP COP Jászberény - Naturtex-SZTE-Szedeák vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek