Női NB I. A-csoport: kezdődnek az elődöntők
08
Apr
2016
Női NB I. A-csoport: kezdődnek az elődöntők
2016. április 8.  |  22:24

Pénteken este a Novomatic Arénában kezdetét veszi az UNIQA Sopron és a PINKK Pécsi 424 elődöntő párharca, mely az egyik fél második győzelméig tart. A címvédő a ZTE-t 2-0-s összesítéssel búcsúztatta, a baranyaiak viszont még kedden is pályára léptek. Nagy kérdés lehet, hogy milyen állapotban vannak a negyeddöntő harmadik felvonásán megsérült játékosok, Drammeh és Handy. Érdekesség, hogy a két csapat március elején a Magyar Kupában is elődöntőt játszott egymással, akkor sokáig szoros volt a meccs, a hajrára aztán felőrölte elfáradó ellenfelét a Sopron. A két csapat története során eddig 13 alkalommal mérkőzött meg egymással, melyek során 13-szor a zöld mezesek kerültek ki győztesen.

Szombaton Miskolcon kezdődik a DVTK-Győr elődöntő csata. A borsodiak másodszorra 86-76-ra múlták felül a Szekszárdot, ám a továbbjutás újabb vezéráldozattal járt, Alyssia Brewer térdsérülése után Horti Dóra szezonja is véget ért: a harmadik találkozón hordágyon kellett levinni a pályáról a centert, aki a diagnózis szerint elülső keresztszalag-szakadást szendevett. Korábban Tina Jovanoviæ dőlt ki bokasérülés miatt, igaz utóbbi játékosára már számíthat Maikel López edző. Érdekesség, hogy a Győr is 86-76-ra győzött utolsó negyeddöntőjén, Völgyi Péter lányai a Ceglédet ejtették ki.

Rájátszás az 1-8. helyért, Elődöntő

UNIQA Sopron - PINKK-Pécsi 424 péntek 18:00

Aluinvent DVTK Miskolc - CMB CARGO UNI GYŐR szombat 18:30

Vasárnap délután eldől, hogy ki esik ki, és ki marad bent az élvonalban. Múlt szerdán 64-56-ra az ELTE-BEAC-Újbuda, szombaton viszont 78-60-ra a Vasas Akadémia nyert. Este pedig négy csalódott csapat, az alapszakaszt ötödikként záró PEAC-Pécs a nyolcadik helyezett ZTE-vel, a hatodik Cegléd pedig a hetedik Szekszárddal száll harcba. A párharcok tétje az ötödik hely megszerzése.

Rájátszás az 5-8. helyért

PEAC-Pécs - ZTE Női Kosárlabda Klub vasárnap 18:00

Ceglédi EKK - Atomerőmű KSC Szekszárd vasárnap 18:15

Rájátszás a 9-10. helyért

ELTE-BEAC Újbuda - Vasas Akadémia vasárnap 16:00

Vármegyei szövetségek