Férfi NB I. A-csoport: A középszakasz beharangozója
06
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: A középszakasz beharangozója
2016. április 6.  |  15:26
Eddig a Szolnok mumusának bizonyult a Körmend, amely a szezon során már háromszor is legyőzte a bajnokot (a bajnokságban oda-vissza, illetve a februári kupadöntőben). Revansra készülnek szerda este Vojvodáék, ám nem lesz könnyű dolguk, mert a vasiak a ZTE elleni vereséget megelőzően zsinórban hat mérkőzést nyertek meg. Az Olaj is vereséggel hangolt a rangadóra: Sztojan Ivkovics fiai a hétvégén Pakson szaladtak bele a késbe. A hazaiak elsők, a vendégek ötödikek a tabellán.

Az Alba Regia Sportcsarnokban is rangadót rendeznek: az Alba Fehérvár az Atomerőmű SE-vel néz farkasszemet. Az alapszakaszban Pakson simán nyertek a piros-kékek, egy hónapja, Fehérváron viszont izgalmas meccsen, hosszabbítás után 108-103-ra Dzunics együttese kerekedett felül. Simon Balázsék a hétvégén szabadnaposak voltak, a tolnaiak viszont önbizalomtól duzzadva várhatják a derbit, hiszen magabiztosan verték meg a Szolnokot. Igaz, a válogatott center, Tóth Ádám zalaegerszegi agyrázkódása után még nem játszik.

Középszakasz, Felsőház, 4. forduló

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend szerda 18:00

TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE szerda 18:30

A Pécs a Falcót fogadja a középházi középszakasz negyedik játéknapján. Novemberben a Lauber Dezső Sportcsarnokban a PVSK, a szombathelyi visszavágón viszont a sárga-feketék nyertek. A kettő között volt egy kupameccs is februárban: akkor nagyon sima baranyai győzelem született. A tizedik helyezett hazaiak négy győzelemmel vannak lemaradva a Kaposvár mögött, és talán a sárga-feketék elleni az utolsó esélyük, hogy életben tartsák a rájátszásról szövögetett álmaikat. A Falco ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint eddig: Thomasnak a dereka, Bognárnak a bokája nincs rendben.

A középház listavezetője, a Sopron a legjobb nyolcért hajtó, kilencedik helyen álló Kecskemétet fogadja a Novomatic Arénában. Az alapszakaszban Sopronban az SKC nyert, Kecskeméten viszont a KTE volt a jobb. A kék-fehérek sikerük esetén stabilizálhatnák a hatodik helyünket a tabellán, a vendégek viszont nagyot léphetnek a play-off felé.

Középszakasz, Középház, 4. forduló

PVSK-PANNONPOWER - Falco-Trend Optika KC Szombathely szerda 18:00

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt szerda 19:00

Az alsóházban az utolsó előtti fogadja az utolsót. A Jászberény szombati, budapesti győzelmének köszönhetően lépéselőnybe került a középszakasz során még nyeretlen Nyíregyházával szemben, így ha szerdán este is Szrecsko Szekulovics csapata nyer, akkor jó eséllyel már nem lesz sereghajtó, sőt matematikailag a play-out elkerülésére is lehet még esélye. A hírek szerint egyik oldalon sem lesz hiányzó.

Bár a Szeged legutóbb hosszabbítás után nyert Nyíregyházán, mivel a Jászberény is legyőzte a MAFC-ot, négy körrel a vége előtt még nem biztosított a Csongrád megyeiek bennmaradása. Ahhoz, hogy Nikola Lazics együttesét már egyáltalán ne fenyegesse a kiesés réme, még legalább egyszer nyerniük kell (vagy még egyszer ki kell kapnia a Jászberénynek), erre remek alkalom lehet a MAFC elleni derbi. Persze gyaníthatóan ehhez a piros-feketéknek is lesz egy-két szavuk...

Középszakasz, Alsóház, 3. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC szerda 19:00

JP-TOP COP Jászberény - MARSO Nyíregyháza szerda 19:00

Vármegyei szövetségek