06
Apr
2016
Fiú junior: a Honvéd nyerte meg a rájátszást
2016. április 6.  |  05:09

A kiemelt bajnokságok közül a fiú juniorok fejezték be elsőként a rájátszást. A felsőházban a Honvéd végzett az élen, miután utolsó rájátszásbeli meccsén 73-69-re megverte a Pécset. A sokáig listavezető Körmend a Szolnok ellen kikapott 75-55-re, így a második helyen zárta ezt a szakaszt, míg ellenfele a harmadik lett.

Mindeközben az alsóházi keresztjátékra is sor került, ahol az alsóház első két helye volt a tét, és a Keleti- illetve a Nyugati-csoport első két-két helyezettje csapott össze. Mindkét párharcban a rájátszásbeli tabella első helyezettje jutott tovább, vagyis a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC és a Soproni Sportiskola/A. E két csapat a nyolcas döntőbe kerülésért a felsőházi rájátszás hetedik és nyolcadik helyezettjével, A MAFC-cal és a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A-val mérkőzik meg.

A fiú kadetteknél a listavezető Debrecen legközelebb szombaton lép pályára. A második helyen álló Szolnok legutóbb 77-58-ra verte meg a Honvédot, a harmadik helyezett Vasas pedig 75-61-re nyert a negyedik SZEDEÁK ellen.

Leány kadettben a hibátlan listavezető Csata a Pécset 75-43-ra győzte le, a BEAC-ot pedig 118-42-re. Legközelebb szerdán lép pályára ismét a Pécs ellen, ám ezúttal idegenben. A második helyezett Sopron elszenvedte első vereségét, miután 91-45-re kikapott a harmadik Vasastól. Az alsóházi rájátszás első két-két helyezettje eközben elkezdte a keresztjátékot: az első meccsen a DVTK 63-39-re nyer a Szekszárd, a Szeged pedig 90-65-re a Dávid Kornél KA ellen. A második összecsapást ezen a hétvégén rendezik mindkét páros számára.

A részletes eredményeket az alábbi linkeken érhetik el:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=18&year=x1516

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1516

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=40&year=x1516

Vármegyei szövetségek