Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 3. fordulójának beharangozója
02
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 3. fordulójának beharangozója
2016. április 2.  |  13:08
A felsőház legrosszabb formában lévő csapatához utazik a címvédő Szolnok, amely legutóbbi kilenc fellépéséből nyolcat megnyert. Az ASE legutóbbi hat meccséből négyet elveszített, szerdán 25 pontos vereséget szenvedett Zalaegerszegen. Csak tetézi a paksi bajokat, hogy Tóth Ádám agyrázkódás miatt biztosan nem játszik, igaz a másik válogatott kerettag, Eilingsfeld János meggyógyult, és újra bevethető. Ősszel a bajnokság egyik legizgalmasabb meccsét játszotta a két klub a Gesztenyés utcában, a tolnaiak akkor 0-20-ról felállva, háromszori hosszabbítás után nyertek.

Szomszédvári (örök)rangadót rendeznek Körmenden, ahol a vasiak azt a ZTE-t fogadják, amely ebben a szezonban oda-vissza legyőzte Teo Cizmic csapatát, legutóbb éppen egy hónappal ezelőtt, 81-76-ra. A piros-feketék azonban most remek formában vannak, legutóbbi hat mérkőzésükön veretlenek maradtak, ráadásul a zalaiaktól sérülés miatt biztosan hiányozni fog Gáspár Dávid és Fekete Viktor. A csapatkapitány térdét jövő héten meg kell műteni, úgyhogy ebben a szezonban már nem állhat Bencze Tamás rendelkezésére.

Középszakasz, Felsőház, 3. forduló

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK szombat 18:00

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

A középház rangadóján a nyolcadik helyen álló Falco a hatodik Sopront fogadja az Aréna Savariában. Az alapszakaszban eddig mindkétszer a hazai csapat nyert nagy csatában. A vendégeknél Damir Rancic és Tóth Gergely biztosan nem játszhat.

A Kecskemét vendégeként folytatja a remek formában lévő Kaposvár. Jó meccsre van kilátás, hiszen Borisz Maljkovics fiainak még megvan az esélyük arra, hogy kiüssék a somogyiakat a legjobb nyolcból. A KTE a múlt hétvégén kétpontos szombathelyi vereséggel kezdte a középházat, a kék-fehérek viszont a Pécs és a Falco ellen is jelentős különbséggel nyertek. Érdekesség, hogy a két együttes legutóbb három hete találkozott egymással a Messzi István Sportcsarnokban, akkor a hazaiak 71-70-re győztek. Hazai oldalon mindenki bevethető, a vendégeknél viszont Horváth Márton továbbra is maródi, Hrvoje Puljko játéka pedig kérdéses.

Középszakasz, Középház, 3. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK szombat 18:00

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Sopron KC szombat 18:00

A MAFC számára a bennmaradáshoz már „csupán" egyetlen olyan dolgot kell teljesíteni szombat este, ami már kétszer sikerült a szezon során: legyőzni a Jászberényt. Persze ehhez vélhetően a vendégeknek is lesz egy-két szavuk, pláne úgy, hogy Szrecsko Szekulovics együttese legutóbb 16 pontos előnyről bukott el a Gabányi László Sportcsarnokban...

Középszakasz, Alsóház, 2. forduló

MAFC - JP-TOP COP Jászberény szombat 17:30

Vármegyei szövetségek