Női NB I. A-csoport: A negyeddöntők és a playout beharangozója
02
Apr
2016
Női NB I. A-csoport: A negyeddöntők és a playout beharangozója
2016. április 2.  |  00:10
Szombaton tovább folytatódnak a küzdelmek a női élvonalbeli rájátszásban. A Sopron-ZTE negyeddöntő első mérkőzését kissé szokatlan, szerda kora délutáni időpontban rendezték meg, melyen nem született meglepetés, kiütközött a két csapat közti különbség: 300 néző előtt harmincnégy ponttal nyert a bajnok. A zalaiak abban bíznak, hogy szombat délután szorosabb meccsre tudják kényszeríteni a címvédőt, amely újabb sikerével bejuthat a legjobb négy közé.

Az alapszakasz-második Aluinvent DVTK Miskolc otthonában kezdte meg a rájátszást a hetedik helyezett Atomerőmű KSC Szekszárd. Bár a két gárda idei mindhárom egymás elleni mérkőzését a borsodiak nyerték, a különbség egyszer sem volt hat pontnál nagyobb. Ezúttal már nem hibázhatnak a tolnaiak, különben véget ér a párharc.

A CMB Cargo-Uni Győr is egyről a kettőre, és ezáltal a legjobb négy közé jutna. Völgyi Péter csapata Cegléden lép pályára. A zöld-fehérek az alapszakaszbeli két siker után a párharc első meccsét is megnyerték tíz ponttal (már hússzal is vezettek), így az újabb siker elődöntőt érhet Laklóthéknak.

A legszorosabb csatát a baranyaiak párharca hozta, melyben 1-0-ra vezet a PINKK, amely a 26 pontig jutó Babkina vezérletével ugyan csak kettővel nyert (62-60), de így is karnyújtásnyira került a továbbjutástól. Folytatás szombaton a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol hasonlóan izgalmas mérkőzés várható.

Rájátszás az 1-8. helyért:

ZTE Női Kosárlabda Klub - UNIQA Sopron szombat 17:00

Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK Miskolc szombat 18:00

Ceglédi EKK - CMB CARGO UNI GYŐR szombat 18:00

PEAC-Pécs - PINKK-Pécsi 424 szombat 18:00

Nemcsak a negyeddöntőkben, hanem a kiesés elleni párharc során is „öldöklő csaták" várhatóak. Szombaton délután Újbudán kezdődnek a BEAC-Vasas derbik. A párharc az egyik fél második győzelméig tart. Az alapszakaszban mindkétszer sima ELTE győzelem született (69-49 és 63-53). A pasarétiek legutóbbi tizenöt mérkőzésüket elveszítették.

Rájátszás a 9-10. helyért:

ELTE-BEAC Újbuda - Vasas Akadémia szombat 15:00

Vármegyei szövetségek