Fantasztikus tornagyőzelmet aratott a ZTE U11-es kengurucsapata
01
Apr
2016
Fantasztikus tornagyőzelmet aratott a ZTE U11-es kengurucsapata
2016. április 1.  |  02:05

Az olaszországi Santa Sofiában a Sportilia Olimpiai Sportközpontban vett részt nemzetközi tornán március 24-26 között a Zalakerámia ZTE KK U11-es kengurucsapata Halász Gergely és Ambrus Péter vezetésével. A torna 12 csapat részvételével zajlott, négyszer hármas csoportokban.

Az első csoportmérkőzésen a Roosters Parabiaggio csapatával találkoztak a fiatalok, és meggyőző játékkal 61-6 arányban győztek a késői időpont (19:00) ellenére is. Másnap délelőtt már a csoportgyőzelemért szálltak harcba a gyerekek, és imponáló játékkal 69- 10 re hozták a mérkőzést a GS Rosta ellen. Ezzel eldőlt hogy bekerültek - a látottak alapján megérdemelten - a torna legjobb 4 csapata közé, olyan csapatok mellett, mint az Euroligás Emporio Armani Milano egyik akadémiája a Scuola Basket Murat, a Social Osa Basket kosárlabda akadémia és a Sangiorgese Basket. 

Az esti elődöntőben a Social Osa Basket csapata várt a fiúkra . A 20:00 órás kezdés eleinte nem igazán ízlett a csapatnak, de a végére a hihetetlen küzdeniakarás magabiztos 60-37 - es győzelmet hozott, mellyel eldőlt hogy bejutottak a másnapi döntőbe. A torna utolsó napján léptek pályára a gyerekek a döntőben a Sangiorgese Basket ellen, közel 150-200 néző előtt. A végig kiélezett mérkőzésen végül 37-35 re diadalmaskodtak és ezzel elhozták a tornagyőzelmet jelentő kupát. 

A csapat tagjai: Gerencsér Botond , Schneider Dávid, Jordán Ádám, Lovas Bán Barnabás, Takács Levente, Kulcsár Olivér, Deák Róbert, Novák Téglás Patrik, Böcskei Bálint , Komády Márton, Gyimes Áron, Tóth Barnabás, Légrádi Dominik, Mészáros Medárd, Tóth Marcell, Endrédi Máté, Szalay Domonkos, Dudás Barnabás. 

Vármegyei szövetségek