Franciaországban játszott a magyar U 16-os lány válogatott
31
Mar
2016
Franciaországban játszott a magyar U 16-os lány válogatott
2016. március 31.  |  00:14
Rangos nemzetközi tornán vett részt a magyar U 16-os lány válogatott a franciaországi Poinconnet-ben. A Párizstól délre 300 km-re levő kisváros 13. alkalommal rendezett válogatott felkészülési tornát. A torna fővédnöke a helyi polgármester, és a legendás játékos Cathy Melain voltak.

A mieink a hazai csapattal mérkőztek először és igen biztató játékkal tartották magukat a negyedik negyed közepéig. A végére a magasságbeli és fizikai különbség kidomborodott.

A spanyolok hasonló adottságokkal rendelkeztek, mint a franciák, agilisak és magabiztosak voltak a játék minden elemében, és az első negyedbeli letámadás ellen a magyar csapatnak nem volt ellenszere. Utána már magára talált csapatunk, de ez csak a tisztes helytállásra volt elég.

A csehekkel már találkoztunk Pozsonyban az ORV-n karácsony után, ahol pár pontos győzelmet könyvelhettünk el. Most egy alapjaiban más cseh csapattal mérkőztünk, és mindenképpen nyerni akartak a magyar lányok. Fegyelmezetten, néha-néha látványos játékkal, lépésről-lépésre növelte előnyét Kovács Andrea csapata. A végére 14 pontos győzelemmel szerezték meg a lányok a megérdemelt bronzérmet.

A torna All-Star ötösébe hármas posztra Tóth Orsolyát is beválasztották.

A tornát végül a francia gárda nyerte meg nagy csatában.

Kovács Andrea: A felkészülési tornán minden csapat próbálgatta játékosait, keresgélte mindenki azokat a húzóembereket, akikkel megkezdhetik a felkészülést az EB-re. Sajnos a tendencia nem változott, technikai felkészültségünk megfelelő, de magasságbeli és fizikai hátrányunk továbbra is jelentős a sportág elitjéhez képest.

Eredmények:

Franciaország - Magyarország 52-43

Spanyolország - Magyarország 69-42

Csehország - Magyarország 51-65

Vármegyei szövetségek