Ülésezett az MKOSZ elnöksége
30
Mar
2016
Ülésezett az MKOSZ elnöksége
2016. március 30.  |  20:50
Kedden elnökségi ülést tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. A testület elfogadta a férfi és női felnőtt válogatottak költségvetését és felkészülési programját, valamint a szövetségi kapitányok által javasolt kereteket.

A férfiaknál az alábbi helyszíneken rendezik meg a hazai Európa-bajnoki selejtezőket:

Kecskemét: Magyarország - Nagy-Britannia

Sopron: Magyarország - Luxemburg

Szolnok: Magyarország - Macedónia.

Eldőlt az is, mindkét csapatnak 10 milliós prémium jár, ha kijut a következő nagy tornára.

Ezen kívül Bodrogváry Iván tájékoztatta a jelenlévőket az újonnan induló Bajnokok Ligája sorozatról, és ismertette a FIBA által a szövetséget számára küldött körlevelet. Ez alapján a 16 Euroligás klub kivételével, ha valaki nem a FIBA által jóváhagyott nemzetközi kupákban indul el, és az adott szövetség nem zárja őt ki a hazai bajnokságából, akkor az az ország nem vehet részt felnőtt férfi Európa-bajnokságon. Ennek alapján az MKOSZ már napirendre is tűzte az alapszabály módosítását.

A mérkőzésellenőrök működési szabályzatát is módosították: mostantól kötelező lesz a sportorvosi engedélyek ellenőrzése, ám azok érvényességének felelőssége továbbra is a klubvezetőket terheli.

A szövetség összefoglaló jelentést kapott az akadémiai audit értékeléséről, a következő küldöttgyűlést pedig május 17-ére jelölte ki.

Vármegyei szövetségek