Női NB I. A-csoport: a 18. forduló beharangozója
26
Mar
2016
Női NB I. A-csoport: a 18. forduló beharangozója
2016. március 26.  |  14:08
Az alapszakasz utolsó, 18. fordulóját rendezik a női élvonalban, minden mérkőzés szombaton este hat órakor kezdődik. A DVTK Miskolc a PEAC-ot fogadja. Akár a második helyről is dönthet a rangadó, hiszen amennyiben a hazaiak akár egyetlen ponttal is győznek, akkor a többi eredménytől függetlenül az alapszakasz 2. helyén zárnak. Vendég siker esetén viszont a pécsiek második helyéhez az is kell, hogy a Győr ne nyerjen a BEAC ellen. Ha kikap a PEAC, akár még az ötödik helyen is végezhet. A baranyaiaktól térdsérülés miatt hiányozni fog Kaposi Pálma, Raus Vivien és Szűcs Réka pedig beteg, és miután Roberto Hernández edzőnek így csak Dragana Sztankovics lenne az egyetlen U20-as játékosa (az első félidőben kötelező egynek a pályán lennie), a juniorok közül felkerült a felnőtt keretbe Szűcs Lilla és Sellei Dalma. A két csapat decemberi mérkőzését Parks (17 pont) és Raksányi (16 pont) vezérletével 70-65-re a PEAC nyerte.

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Zalaegerszeg ellen fejezi be az alapszakaszt az Atomerőmű KSC Szekszárd. A találkozónak már egyik fél számára sincs tétje, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a tolnaiak a hetedik, a zalaiak pedig a nyolcadik helyen zárnak. Gáll Tamás együttese legutóbb a kupagyőztes DVTK ellen győzelmi esélyt szalasztott el, a Szekszárd viszont közel negyven pontos vereségbe szaladt bele a PEAC ellen. Ennek ellenére a papírforma alapján a hazaiak az esélyesek, még úgyis, hogy Katyerina még mindig derékfájdalmakkal küszködik.

A bajnok - és már biztos alapszakasz-első - Sopron Ceglédre látogat. A mérkőzésnek már egyik csapat számára sincs tétje, így azt minden bizonnyal a rájátszásra történő felkészülésnek tekintik. A Cegléd különösen hazai pályán jelent nagy veszélyt ellenfeleire, legutóbb például a PINKK izzadt meg nagyon a győzelemért, melyet csupán háromszoros hosszabbítás után csikart ki. Ősszel Sopronban is sokáig tartották a lépést a címvédővel, de a bravúr végül elmaradt.

A Győr helyezése is teljesen bizonytalan. Völgyi Péter együttese a BEAC-ot fogadja, és amennyiben nyer, miskolci siker esetén a harmadik, PEAC-győzelem esetén a második helyen végez. Ha sikerülne a bravúr az Újbudának, akkor a DVTK-siker harmadik, PEAC-győzelem pedig negyedik helyet érne a zöld-fehéreknek. Egyelőre azonban csak egy dolog biztos: Horváth Lilla az influenzavírus miatt napokig negyvenfokos lázzal feküdt, így ő nem léphet pályára ma este.

A sereghajtó, mindössze egy győzelmet számláló Vasas a PINKK ellen zár. A pasarétiek zsinórban tizennégy vereségnél tartanak, a komlóiak viszont legutóbbi két fellépésüket megnyerték, így hatalmas csoda lenne egy hazai győzelem.

A 18. forduló műsora:

Aluinvent DVTK Miskolc - PEAC-Pécs szombat 18:00

Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE Női Kosárlabda Klub szombat 18:00

Ceglédi EKK - UNIQA Sopron szombat 18:00

CMB CARGO UNI GYŐR - ELTE-BEAC Újbuda szombat 18:00

Vasas Akadémia - PINKK-Pécsi 424 szombat 18:00

Vármegyei szövetségek