Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 1. fordulójának beharangozója
25
Mar
2016
Férfi NB I. A-csoport: a középszakasz 1. fordulójának beharangozója
2016. március 25.  |  22:45
Az alapszakasz zárultával megkezdődnek a középszakasz küzdelmei a férfi élvonalban. A felsőházat az Alba és a ZTE ma esti rangadója nyitja. Érdekesség, hogy a szezont is ez a párosítás nyitotta. A bajnokságban eddig Bencze Tamás együttese oda-vissza legyőzte a fehérváriakat. A vendégektől a sérült Gáspár Dávid még mindig hiányozni fog. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A második helyezett Paks fogadja az ötödik Körmendet. Jelenleg a vasiaké a legjobb formában lévő együttes: Teo Cizmic fiai öt meccse nem találtak legyőzőre. Az ASE mellett szól viszont, hogy a Gesztenyés utcában idén eddig mind a tizenhárom találkozóját megnyerték.

Férfi NB I. A csoport, Középszakasz, Felsőház

TLI-Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK péntek 19:00

Atomerőmű SE - Egis Körmend szombat 18:00

Szabadnapos: Szolnoki Olaj KK

A Falco két vereség után a Kecskemét ellen javíthat. A hazaiak 13 győzelemmel, a vendégek 10 sikerrel állnak a tabellán. Vasi siker esetén Váradiék leszakíthatnák egyik legfőbb üldözőjüket, a vendégek viszont győzelmük esetén megérkezhetnének a vasiak nyakára. A lila-fehérek a héten közös megegyezéssel szerződést bontottak Eugene Harrisszel, az amerikai irányító holnap már nem lép pályára, Mészáros Máté viszont visszatérhet, miután felépült sérüléséből. Kálmán László együttesében elég sok a sérült és az influenza is végigsöpört a kereten.

Szomszédvári rangadót rendeznek a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol a Pécs a Kaposvárt fogadja. A somogyiak a rengeteg sérült és beteg (illetve eltiltás) miatt az utóbbi időben keresik formájukat, a PVSK viszont javuló formában van, az utolsó két meccsét megnyerte, és főleg hazai pályán nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni bárkivel szemben.

Férfi NB I. A csoport, Középszakasz, Középház

Falco-Trend Optika KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt szombat 18:00

PVSK-PANNONPOWER - Kaposvári KK szombat 18:00

Szabadnapos: Sopron KC

Legutóbb bő egy hónapja találkozott egymással a MAFC és a Nyíregyháza a Gabányi László Sportcsarnokban, a derbi sokáig emlékezetes marad: négyszeri hosszabbítás után nyertek a fővárosiak. Az alapszakaszban egyébként mind a két mérkőzésen csak pár pont volt a két csapat között. Azóta mindkét oldalon történt változás a játékoskeretben: a piros-feketéktől távozott az akkori mérkőzés egyik kulcsfigurája, Robbie Sihota, helyére érkezett a szintén ponterős Rashad Anderson. A palánk alatt is többen vannak, hiszen Cavel Johnson azon a meccsen még nem játszhatott, valamint Mark Nwakamma sem volt a csapattal. Az erőcsatár posztot erősítette meg a Nyíregyháza is Marcus Ware leigazolásával.

Az alapszakaszt utolsóként záró Jászberény az alsóház listavezetőjének, a Szegednek a vendégeként kezdi meg a középszakaszt. Hazai siker esetén nagyot lépne a biztos bennmaradás felé Nikola Lazics csapata, míg a JKSE a kapaszkodás reményében lép pályára szombat este. A hazaiaknál sérülése után Andrija Csirics, Chip Armelin és Kiss Zsolt is bekapcsolódott az edzésekbe, a másik oldalon viszont Miljan Rakics ujj-, Garrick Sherman bokasérülést szenvedett az utolsó alapszakasz-bajnokin, míg Travis Cohn kedden dőlt ki a sorból.

Férfi NB I. A csoport, Középszakasz, Alsóház

MAFC - MARSO Nyíregyháza szombat 17:30

Naturtex-SZTE-Szedeák - JP-TOP COP Jászberény szombat 19:15

Vármegyei szövetségek