Női NB I. A-csoport: BEAC-Vasas rangadó az alsóházban
19
Mar
2016
Női NB I. A-csoport: BEAC-Vasas rangadó az alsóházban
2016. március 19.  |  13:35
A válogatott szünet, a Magyar Kupa és a junior döntő miatt közel egy hónapos szünet után a 17. fordulóval folytatódott a héten a női élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakasza. Szerdán a PINKK Pécsi 424 hatalmas fordulatokat hozó, izgalmas mérkőzésen, háromszori hosszabbítást követően 93-87-re győzött Cegléden. Pénteken pedig a címvédő UNIQA Sopron magabiztos, 83-56-os győzelmével matematikailag is bebiztosította az alapszakasz első helyét a CMB Cargo UNI Győr elleni rangadón.

Szombaton három találkozó lesz: a BEAC kiesési rangadón fogadja a Vasast. Mindkét Pest megyei gárda 1 győzelemmel és 15 vereséggel rendelkezik, a hazaiak az utolsó, a vendégek pedig az utolsó előtti helyen állnak a tabellán. Ősszel sima, 69-49-es újbudai siker született Pasaréten.

Zalaegerszegen kettős kosárlabda mérkőzést rendeznek: a férfiak Nyíregyháza elleni meccse előtt a ZTE NKK a kupagyőztes, Európa Kupától már búcsúzó Miskolcot látja vendégül. A két gárda a kupa negyeddöntőjében találkozott egymással legutóbb, akkor Gáll Tamás együttese az első félidőben még jól tartotta magát, ám a végére érvényesült a papírforma, és kiütközött a különbség (108-70). A hazaiak számára a nyolcadik helyezés már biztos, sem előbbre, sem pedig hátrébb nem zárthatnak az alapszakaszban.

A PEAC-Pécs a Szekszárddal játszik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A hazaiaknál, mivel a 21 éves Dragana Sztankovics már több mint harminc hónapja kosarazik Magyarországon, ezért az MKOSZ szabályzata értelmében "hazai nevelésnek" számít, így Roberto Hernandez vezetőedző akár mind az öt légiósát egyszerre is bevetheti, míg a vendégeknél az utóbbi időben Katyerina Rimarenko deréksérüléssel bajlódott, de Pécsen várhatóan már bevethető lesz. A PEAC legutóbb Szekszárdon is nehezen, csak hat ponttal nyert, köszönhetően elsősorban a 27 pontos Zele Dorinának.

A 17. forduló további műsora:

ELTE-BEAC Újbuda - Vasas Akadémia szombat 15:00

ZTE Női Kosárlabda Klub - Aluinvent DVTK Miskolc szombat 15:45

PEAC-Pécs - Atomerőmű KSC Szekszárd szombat 18:00

Vármegyei szövetségek