Férfi NB I. A-csoport: A 25. forduló beharangozója
16
Mar
2016
Férfi NB I. A-csoport: A 25. forduló beharangozója
2016. március 16.  |  00:58
A sereghajtó Jászberény a már biztos középházas Kaposvárt fogadja. Érdekesség, hogy a hazaiak jelenlegi edzője, Szrecsko Szekulovics a szezont még a somogyiak kispadján kezdte meg. Az előző fordulóban mindkét csapat kikapott: a JKSE hiába vezetett sokáig a MAFC ellen, a KKK pedig eggyel maradt alul Kecskeméten. A vendégek három légiósa, Puljko, Ubilla és Spica sincs száz százalékos állapotban, edzéseket hagytak ki, de várhatóan mindhármuk ott lesz a pályán.

Visszavágna a Szegednek a Falco. A két csapat decemberi meccsét ugyanis a Tisza-partiak nyerték, ám azóta alaposan kicserélődött a sárga-feketék kerete. Kálmán László együttese legutóbb nagy csatában győzte le az Albát, a Szedeák pedig szombaton kis híján megtréfálta a címvédő Szolnokot (hosszabbíts után maradtak alul Molnárék). Hazai pályán a szombathelyiek az esélyesek (az Aréna Savariában eddig egyedül az Olaj tudott győzni a magyar csapatok közül), még akkor is, ha Bognár Kristóf az Alba elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedett, és könnyen lehet, hogy nem léphet pályára holnap este. A túloldalon Kiss Zsolt és Chip Armelin a két hiányzó, sérülés miatt.

A forduló egyik rangadóját Pakson rendezik, ahol a Gesztenyés utcában a ZTE vendégszerepel. Az ASE kisebb hullámvölgybe került az utóbbi időben, az Alba után a Nyíregyháza otthonában is alulmaradt, igaz saját pályáján még mindig veretlen. A Zete is botlott legutóbb: Bencze Tamás fiait a Sopron győzte le, a szezon során már harmadszor. A vendégek dolgát nehezítheti, hogy Kinney és Govens is beteg, Balmazovics kórházba került, rajtuk kívül Czinger és Mohácsi játéka is kérdéses.

Hazai pályán köszörülheti ki a szombathelyi csorbát a TLI-Alba Fehérvár, amely a Paks-verő Nyíregyházát fogadja. Papíron még mindig nem biztos a kék-fehérek felsőházi szereplése, ám Dzunics edző fiai akár pontot is tehetnek az ügy végére. Supola Zoltán saroksérülés, Tristan Spurlock pedig betegség miatt hagyott ki edzéseket a héten. Az NYKK-ban Bus Iván dereka továbbra sem tökéletes, de játszani fog.

Közvetlen riválisával, a Kecskeméttel játszik a Pécs, amely legutóbb Körmenden szaladt bele a késbe. A lila-fehéreknek viszont nagy lökést adhat a Kaposvár legyőzése, és az sem mindegy, hogy milyen eredményt visznek magukkal a középházba. A sérülésektől tizedelt baranyaiaknak pedig egyelőre még az sem biztos, hogy ott folytatják, úgyhogy mindenképpen izgalmas, jó meccsre van kilátás a Lauber Dezső Sportcsarnokban...

A kézsérüléssel bajlódó Damir Rancic nélkül utazik a Gabányi László Sportcsarnokba a Sopron. Sabáli Balázs fiainak a felsőházba-, a MAFC-nak pedig a középházba jutásra van még matematikai esélye, tehát mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem. A kék-fehérek dolgát nehezíti továbbá, hogy Kevin Tiggs szereplése is kérdéses, az amerikai bokasérülést szenvedett.

Van miért törlesztenie a Szolnoknak a Körmenddel szemben. A vasi piros-feketék ősszel a bajnokságban hazai pályán múlták felül a címvédőt, majd február végén a budapesti Magyar Kupa-döntőjében is ők örülhettek. Ezúttal azonban fel lesz adva a lecke a vendégeknek, ugyanis Sztojan Ivkovics irányításával eddig még mindenkit legyőzött az Olaj, amely már a tabella élén is egyeduralkodó.

A 25. forduló műsora:

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK szerda 18:00

PVSK-PANNONPOWER - KTE-Duna Aszfalt szerda 18:00

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend szerda 18:00

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák szerda 18:30

TLI-Alba Fehérvár - MARSO Nyíregyháza szerda 18:30

JP-TOP COP Jászberény - Kaposvári KK szerda 19:00

MAFC - Sopron KC szerda 19:00

Vármegyei szövetségek