Férfi NB I. A-csoport: A 24. forduló beharangozója
12
Mar
2016
Férfi NB I. A-csoport: A 24. forduló beharangozója
2016. március 12.  |  14:22
A 24. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. Kezdésként szombaton délután a Jászberényt fogadja a MAFC. A fővárosiak szerdán idegenben verték a Kecskemétet, így már hét győzelmet számlálnak a bajnokságban. Az edzőváltással és újabb légiósok érkezésével a sereghajtó Jászberény megerősödött, odahaza szenvedtek vereséget a ZTE-től, de most egy sikerrel elmozdulhatnának az utolsó helyről. Mindkét csapat számára a szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik.

A Szeged ellen megszakította rossz sorozatát a Pécs, amely szombaton este már egy nagyobb játékerőt képviselő csapat otthonába, Körmendre látogat. A vasiak továbbra is kapaszkodnak, és tartják ötödik, felsőházat érő pozíciójukat, sőt szerencsés esetben akár be is biztosíthatják azt.

A Nyíregyháza az Atomerőmű SE csapatát fogadja. A hazaiaknak a play-out elkerülése miatt lenne nagy szüksége egy bravúr győzelemre, míg a paksiak az alapszakasz első helyéért vannak versenyben. A papírforma a vendégek sikerét ígéri, de az NYKK hazai pályán már jó pár csapat dolgát megnehezítette. Bus Iván gerince továbbra sincs tökéletes állapotban, de vállalni fogja a játékot.

A Kecskemét közvetlen riválisával, a Kaposvárral játszik a Messzi István Sportcsarnokban. Az előző két fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, éppen ezért mindkét klubnak fontos lesz a mérkőzés. A tabellán nyolcadik somogyiak ráadásul egy esetleges győzelemmel le is szakítanák magukról a kilencedik helyezett lila-fehéreket. A hazaiak malmára hajthatja a vizet, hogy Mészáros Máté felépült sérüléséből, a túloldalon viszont továbbra is kérdéses Ubilla és Puljko játéka.

Papíron még mindig van esélye a Falcónak a felsőházra, ehhez azonban már csoda kellene, az Albának viszont épp a felsőházba magával vitt eredmények miatt lenne fontos a szombathelyi győzelem. Ráadásul lenne is miért visszavágnia Kálmán László együttesének, miután ősszel Székesfehérváron majdnem negyven ponttal kaptak ki. A hazaiak az Aréna Savariában jó ideje veretlenek, csak a Szolnoktól szenvedtek vereséget. Jermaine Thomas a héten nem edzett (Szolnokon nem is játszott), de vállalja a játékot. Dzunics Braniszlav együttese a Paks legyőzése után önbizalommal felvértezve utazhat Vas megyébe.

A jelenlegi legjobb formában lévő magyar csapat, a sorozatban hét bajnoki győzelmet számláló ZTE azzal a Sopronnal játszik, amely az idei szezonban már kétszer is legyőzte Bencze Tamás együttesét. A zalaiak már matematikailag is bebiztosították helyüket a felsőházban, de mivel szeretnék a lehető legjobb helyen zárni az alapszakaszt, minden hátralévő mérkőzésnek van tétje. Az SKC-nak is van még esélye a legjobb öt közé kerülni, ezért óriási rangadóra van kilátás.

Nagy valószínűség szerint a Szeged az alsóházban kezdheti a középszakaszt, hiszen Nikola Lazics edző is úgy nyilatkozott a szombati, Szolnok elleni mérkőzés előtt, hogy már a playout elkerülésére készül csapatával. Előtte még azonban három kemény meccsük lesz a kék-fehéreknek, az első mindjárt a bajnoki címvédő ellen. A papírforma alapján a vendégek a találkozó esélyesei, a Szedeák célja a tisztes helytállás lehet.

A 24. forduló programja:

MAFC - JP-TOP COP Jászberény szombat 16:00

MARSO Nyíregyháza - Atomerőmű SE szombat 16:30

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK szombat 17:00

Egis Körmend - PVSK-PANNONPOWER szombat 18:00

Falco-Trend Optika KC Szombathely - TLI-Alba Fehérvár szombat 18:00

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC szombat 18:00

Vármegyei szövetségek