Férfi NB I, a 23. forduló beharangozója
09
Mar
2016
Férfi NB I, a 23. forduló beharangozója
2016. március 9.  |  00:01
Szerdán újabb teljes fordulót rendeznek a férfi élvonalban, jön a 23. kör.

A Kaposvár legutóbb Hrvoje Puljko nélkül kikapott Szegeden, a Körmend pedig nagy csatában nyert a MAFC vendégeként. Mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a győzelemre, a hazaiaknak a nyolcba jutás, a vasiaknak pedig a felsőházi középszakaszba kerülés miatt. Mindkét oldalon sok a sérült, a vendégeknél biztosan nem játszhat Cole Dickerson.

A papírforma hazai sikert ígér a Sopron és a Nyíregyháza találkozóján. Néha azonban a kötelező győzelmek a legnehezebbek. A hangolódás egyik csapatnak sem sikerült: az előző fordulóban Sabáli Balázs együttese egy már megnyert meccset veszített el (huszonnégy pontos előnyről) Pakson, a Kék Cápák pedig a Jászberénytől kaptak ki hazai pályán, így már csak jobb egymás elleni eredmény miatt nem állnak a tabella utolsó helyén.

Az idei szezonban a címvédő Szolnok volt az egyetlen magyar csapat, amely győzni tudott az Aréna Savariában. A papírforma alapján nem valószínű, hogy a sárga-feketék holnap visszavágnak a december 6-i vereségért, ugyanis idegenben eddig 2 győzelmük mellett 9 vereséget tudnak felmutatni, ráadásul a piros-feketék Sztojan Ivkovics vezérletével még veretlenek (a Kaposvárt, a Pécset és az Albát is legyőzték). A hazaiaknál mindenki egészséges, a vendégeknél viszont Jermaine Thomas a Pécs ellen kapott egy ütést a derekára, ami miatt kénytelen lesz kihagyni a rangadót, de Marcus Relphorde kézsérülése sem sokat javult.

Az első fogadja a negyediket Székesfehérváron. Bár még négy forduló hátra van az alapszakaszból, nagy valószínűség szerint mindkét csapat bejut a felsőházba. A győztes kiléte azonban közel sem lesz másodlagos, hiszen a középszakaszba magukkal viszik a csapatok az eredményeket, ezért a közvetlen riválisok elleni derbik hatványozottan számítanak.

Két, az elmúlt fordulóban egyaránt vereséget szenvedő gárda csap össze szerda este a Messzi István Sportcsarnokban, ahol a Kecskemét a MAFC-cal játszik. Ősszel a lilák nyertek, a hazai pálya is a KTE mellett szól, ráadásul a vendégeket tizedeli az influenzajárvány, több játékos szereplése is kérdéses. Nagyon fontos győzelmet aratott legutóbb Nyíregyházán a sereghajtó Jászberény.

Hiába szerepel hazai pályán, ezúttal már jóval nehezebb feladat vár Szrecsko Szekulovics fiaira, hiszen a harmadik helyezett, zsinórban hat győzelemmel álló Zetével játszanak. A zalaiaknál Gáspár Dávid térde nem javult, így ő nem lép pályára.

Riválisok csatáznak a középházban is: a tizedik Pécs a tizenegyedik Szegeddel játszik. Mindkét csapat 7 győzelemmel és 15 vereséggel áll. A baranyaiak azzal, hogy Szombathelyen is kikaptak, zsinórban hat vereséget szenvedtek el, a kék-fehérek viszont a hétvégén éppen hat zakó után tudtak nyerni a Kaposvár ellen. A Szedeák idegenbeli mutatója a második leggyengébb a ligában (1/10).

A 23. forduló műsora:

Kaposvári KK - Egis Körmend szerda 18:00
KTE-Duna Aszfalt - MAFC szerda 18:00
PVSK-PANNONPOWER - Naturtex-SZTE-Szedeák szerda 18:00
Szolnoki Olaj KK - Falco-Trend Optika KC Szombathely szerda 18:00
TLI-Alba Fehérvár - Atomerőmű SE szerda 18:30
JP-TOP COP Jászberény - Zalakerámia ZTE KK szerda 19:00
Sopron KC - MARSO Nyíregyháza szerda 19:00

Vármegyei szövetségek