Férfi NB I, a 22. forduló beharangozója
05
Mar
2016
Férfi NB I, a 22. forduló beharangozója
2016. március 5.  |  15:27

Az egyre jobb formába lendülő MAFC a kupagyőztes Körmendet fogadja kora délután a megújult Gabányi László Sportcsarnokban. A hazaiak várják jobb passzból a piros-feketék csatáját, hiszen legutóbb kiütötték a Szegedet, míg Teo Cizmic együttese odahaza veszítette el a Zalaegerszeg elleni presztízsrangadót. A fővárosiak felkészülését nehezítette, hogy influenzahullám söpört végig a csapaton, illetve az új légiósuknak, Nwakammának megfájdult az Achillese, a játéka még kérdéses. A másik oldalon Dickerson továbbra is sérült.

Az utolsó előtti fogadja az utolsót: Nyíregyházára látogat a Jászberény, tehát a play-out elkerüléséért folytatott harc során kulcsfontosságú lehet, hogy ki nyeri a szombat délutáni rangadót. A Kék Cápák a bajnokság első felében - elsősorban remek dobóformájuknak köszönhetően - Jászberényben győzni tudtak. Igaz, a jászságiak azóta átestek egy edzőváltáson (Forray Gábort Szrecsko Szekulovics váltotta), valamint Miljan Rakics érkezésével meg is erősítették a keretüket.

Van miért törlesztenie a Falcónak a Péccsel szemben. A baranyaiak ugyanis a bajnokságban előbb egy ponttal legyőzték a sárga-feketéket a Lauber Dezső Sportcsarnokban, majd a Magyar Kupa nyolcas döntőjében valósággal kiütötte a szombathelyieket Csirke Ferenc alakulata. Most azonban egyértelműen a vasiak számítanak a találkozó esélyeseinek, nemcsak azért, mert az Aréna Savariában eddig csak a címvédő Szolnok tudott nyerni, hanem azért is, mert Nelson, Walker, Bíró és Harazin is sérült.

A gyengélkedő Szeged a remeklő Kaposvárral játszik. A csongrádiak zsinórban hat vereségnél tartanak, ezzel jelenleg övék a bajnokság legrosszabb formájában lévő csapata, a somogyiak viszont legutóbbi hét meccsükből hatot megnyertek, csak a címvédő vendégeként kaptak ki. Nikola Lazics együttesét nem kerülték el mostanában a sérülések, a hétközi bajnokin Kiss Zsolt deréksérülést szenvedett, így nagy valószínűséggel nem állhat a tréner rendelkezésére, míg a túloldalon Hrvoje Puljko játéka kérdéses, ugyanis a Falco ellen aláfordult a bokája.

A forduló rangadóját a Szolnok és az Alba vívja egymással a Tiszaligetben. Hazai győzelem esetén leszakadhatna a top háromtól az Alba, vendég siker esetén viszont a fehérváriak befoghatnák a tabellán a címvédőt. Az előzetes hírek alapján ezúttal várhatóan a sérült Milos Boriszov marad ki a piros-feketék légiósai közül. A két csapat őszi meccsét a 26 pontig jutó Vojvoda vezérletével 81-70-re az Olaj nyerte.

A forduló záró mérkőzésén a remek formában lévő (zsinórban öt győzelmet számláló) Zalaegerszeg a Kecskeméttel játszik. A kék-fehérek harmadikak a tabellán, míg a lila-fehérek kilencedikek. Borisz Maljkovics együttese az idei szezonban kilenc vereség mellett mindössze kétszer tudott nyerni idegenben, a papírforma tehát hazai sikert ígér, de nem veheti félvállról a mérkőzést a ZTE, hiszen a két csapat őszi meccsét csak nagy csatában, hosszabbításban nyerték meg Pantelicsék.

A 22. forduló műsora:

Atomerőmű SE - Sopron KC szombat 16:00

MAFC - Egis Körmend szombat 16:00

MARSO Nyíregyháza - JP-TOP COP Jászberény szombat 16:30

Falco-Trend Optika KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER szombat 18:00

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK szombat 18:00

Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár szombat 18:00

Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt szombat 19:00

Vármegyei szövetségek