A PINKK-hez került a kupabronz
04
Mar
2016
A PINKK-hez került a kupabronz
2016. március 4.  |  18:18

Frissebben kezdte a bronzmérkőzést a győri csapat, igaz a PINKK-ből betegség miatt három játékos is - köztük a legjobbjuk, Drammeh - kimaradt.

Az első negyed végére azért két pontra felzárkóztak a baranyaiak (18-16).

A folytatásban lassan, de biztosan ellépett a szűk rotációval dolgozó ellenfelétől a Győr: a nagyszünetre 40-31-nél vonulhattak a csapatok.

A fordulás után tempót váltott a PINKK, bejöttek a dobásaik, csináltak egy 20-0-s sorozatot, 29-8-ra nyerték a harmadik negyedet: 30 perc után 60-48-ra már náluk volt az előny.

A záró játékrész hatalmas küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott, így bár közelebb küzdötte magát a Győr, fordítani már nem tudott a Völgyi-csapat: 79-74-nyert a PINKK és megszerezte a Magya Kupa bronzérmét.

Völgyi Péter: Gratulálok a PINKK-nek, mert a harmadik negyedben teljesen elbizonytalanítottak bennünket. Sajnos ez a meccs is megmutatta a hiányosságainkat: hiába nyertünk meg három játékrészt, mégis kikaptunk. Még sok munka vár ránk, van hova előrelépni. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznünk.

Sandro Orlando: Gratulálok a játékosaimnak, mert igazi csapatként, hatalmas szívvel játszottak a második félidőben. Bejött a védekezésváltás és a pályára lépők jól pótolták a hiányzóinkat.

Ha így tudunk a jövőben játszani, akkor okozhatunk még meglepetéseket a bajnokságban is.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun_cup/x1516/whun_cup_7

Vármegyei szövetségek