A Sopron jutott a Magyar Kupa fináléjába
03
Mar
2016
A Sopron jutott a Magyar Kupa fináléjába
2016. március 3.  |  21:54


25 perc alatt felőrölte a tartalékos PINKK ellenállását a mélyebb rotációval rendelkező címvédő Sopron, amely végül fölényes győzelemmel jutott a kupa döntőjébe, ahol - ahogy tavaly - a Diósgyőrrel találkozik.

PINKK-Pécsi 424 - Uniqa Sopron 55-88 (14-13, 18-26, 16-21, 7-28)
Miskolc, női Magyar Kupa, elődöntő, 700 néző. V.: Papp, Hegedűs, Gorka.

A tét ezen az elődöntőn is éreztette hatását, mindkét oldalon sok volt a rossz dobás, a 4. percben 4-2-re vezetett Sopron. Büntetőkkel, majd Peters indításos kosarával a szakasz közepén 10-2-re elhúzott a címvédő, ám a negyed második felében a PINKK a triplát, s két duplát is szerző lett irányító, Babkina villanásaival egy 12-3-mal megfordította az állást.
A második negyed az elsőben Simon és Honti által "eltűntetett Drammeh kosarával kezdődött, Crvendakics tartotta előző napi jó formáját, két triplájára alapozva egy 8-0-val 6 pontos előnyt szerzett a Sopron. A szakasz közepén a PINKK addigi legjobbja, Babkina megkapta a 3. személyijét. 24-18-nál egy jó időre "befagyott" a tábla, majd Sarok egy jó büntetője után Lelas dobott egy triplát. Ekkor "beindult" Drammeh, gyorsan dobott két kosarat, Sterbenz azonnal időt kért, nehogy nagyon elkapja a fonalat az NB I dobólistáját vezető svéd. Babkina leült, s a Peters-Crvendakics duó jóvoltából egy 8-2-vel 10 ponttal ellépett a címvédő. A félidő végén Robertson-Warren tartota versenyben a PINKK csapatát, de volt olyan baranyai akció amelynek során Peters két dobást is blokkolt. A félidő utolsó másodpercében Sarok dobott kosarat, szünetben 7 ponttal vezettek a soproniak.

Drammeh és Robertson-Warren a harmadik negyed közepiig tartotta versenyben a PINKK-et. Előbbi ziccerével 6 pontra csökkent a címvédő előnye. Honti, Crvendakics és Peters ebben a kritikus helyzetben megrázta magát, s egy 9-2-vel a negyed végére megnyugtató előnyhöz jutottak. A záró szakasz már nagyon egyoldalú játékot hozott. A végén már a fináléra gondolva csapata fiataljait szerepeltette Sterbenz László. A Sopron felőrölte a szűkebb rotációval rendelkező PINKK ellenállását, amely nagyjából a 25. percig tudta tartani a lépést a címvédővel.

PINKK: Babkina 8/3, Sarok 7, DRAMMEH 17/3, NAGY D., ROBERTSON-WARREN 17. Cs.: Handy 3, Kovalcsik 3, Sánta, Mojzes. Edző: Sandro Orlando
Sopron: CIGLAR 4, FEGYVERNEKY 7/3, Simon 5/3, PETERS 17, Krnjics 11. Cs.: HONTI 4, Zsovár, CRVENDAKICS 17/9, Lelas 9/3, Határ 4, DUBEI 8/6, Weninger. Edző: Sterbenz László.

Sandro Orlando: - Gratulálok a Sopronnak. Sok nehézségünk volt, elfáradtunk a végére, úgy pedig nem lehet esélyünk egy Sopron szintű csapat ellen, hogy támadásban csak két játékosunk nyújt átlag felettit. Nagyon jó döntőre van kilátás, megpróbáljuk összeszedni magunkat a bronzmeccsre.

Sterbenz László: - Bejutottunk a döntőbe - nem túl jó játékkal. Megint a védekezés volt a kulcs, Simon és Honti a meccs elején hatalmas munkát végezve szinte eltüntették Drammeh-t, Peters blokkjait pedig nem győzték számolni az asztalnál. Támadásban akadtak kulcsjátékosaink, akik ügyetlenkedtek - a végén pedig a fiatalok újra bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

 


Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun_cup/x1516/whun_cup_6

Vármegyei szövetségek