A Sopron a negyedik elődöntős
02
Mar
2016
A Sopron a negyedik elődöntős
2016. március 2.  |  22:47
Ha nem is teljesen olyan forgatókönyv szerint, ahogy azt előzetesen a papírforma alapján várni lehetett, mégis az esélyeknek megfelelően a Diósgyőr, a Győr, a PINKK és a Sopron jutott a legjobb négy közé a női Magyar Kupában.

Azok után, hogy a 4/22-es triplamutatóval célzó Győr csak "gyötrelmes" nagy csatában Laklóth Anna utolsó pillanatokban dobott kosarával kerekedett felül a Szekszárdon, és hogy a PINKK a csapat pontjainak felét - 39-et - összeszorgoskodó Babkina-Drammeh duó vezetésével "legyűrte a jól küzdő Szekszárdot, következett a Magyar Kupa nyolcas döntő első napjának legnagyobb - szakmai - érdeklődéssel várt összecsapása, a PEAC-Sopron rangadó.

Nos, a legizgalmasabbnak várt találkozó lett végül a leginkább egyoldalú.

Krnjics Szara vezérletével parádésan, egy szinte hihetetlen 16-0-s első 8 percet szinte hibátlan játékkal a Sopron, amikor Fűrész triplájával megszerezte első pontjait a pécsi csapat. A negyed hajráját ugyan 8-1-re a PEAC nyerte, sőt a második elején Williams kosarával 10 ponton belülre került, de 19-10-es Uniqa vezetést követően Crvendakics csillogása következett: a Sopron szerb magasbedobója két triplával, valamint egy duplával egymaga "vágott ki" egy 8-0-s rohamot. Parks bedobott két büntetőt, a félidő hajrájában azonban Simon lépett elő vezérré a címvédőnél, s egy 11-0-s Uniqa "száguldást" vezényelt, s a 19. percre fordulva 38-12-re, tehát 26 ponttal vezetett az Uniqa.

A második félidő már csak formalitás volt, Sterbenz László részben próbálta minden játékosát "tűzben tartani", részben pedig  - mivel a meccs gyorsan eldőlt  - gondolva a folytatásra, nem akart senkit "kiégetni", cserélt, csapata fiatalabb játékosainak is sok lehetőséget adott.

A várt nagy küzdelem tehát elmaradt, a Sopron remek kezdésének köszönhetően könnyed, fölényes győzelmet aratott, s holnap este 19.30-tól a PINKK ellen játszik az elődöntőben.

Pénteki program
17.00 ALUINVENT-DVTK-CMB CARGO UNI GYÕR (M4 élő)
19.30 PINKK-Pécsi 424-UNIQA SOPRON  (M4 élő)

Vármegyei szövetségek