Férfi NB I. A-csoport: A 21. forduló beharangozója
01
Mar
2016
Férfi NB I. A-csoport: A 21. forduló beharangozója
2016. március 1.  |  21:33
Az utóbbi idők remeklésének köszönhetően a tabella második helyéről várja a szomszédvár, Körmend elleni rangadót a Zalaegerszeg. A kupagyőztes vasiaknál sérülés miatt nem játszhat Cole Dickerson, Bencze Tamás edző viszont már számíthat az Ante Perica helyére szerződtetett szerb erőcsatárra, Stefan Balmazovicsra. A győztes nagy lépést tehet a legjobb ötbe kerülés felé.

Kaposváron a nyolcadik fogadja a hetediket. A hétvégén a bajnoki címvédő otthonában megszakadt a somogyiak ötmeccses veretlenségi sorozata, most azonban hazai pályán javíthatnak egyik legnagyobb riválisuk ellen. Nehézséget okozhat azonban Kmézics Zorán edzőnek, hogy Puljko, Hendlein és Spica játéka is kérdéses. A Falco legutóbb simán verte odahaza a MAFC-ot, a sárga-feketéknél először lépett pályára Thomas, Burgess, Relphorde és Lekli.

Kecskemétre utaznak a nyíregyházi Kék Cápák. A hazaiak a play-offért, a vendégek a play-out elkerüléséért harcolnak. Ősszel sima lila-fehér siker született, azóta azonban Marcus Ware érkezésével „vastagabb" lett a palánk alatt az NYKK. Biztosan égnek a bizonyítási vágytól Sitku Ernő fiai, akik legutóbb több mint húsz pontos előnyt adtak le hazai pályán a Körmend ellen.

A Pécs a második helyezett Szolnokot fogadja. A baranyaiak legutóbb hatalmas csatában, Spurlock utolsó másodperces triplájával maradtak alul az Alba ellen, a címvédő viszont simán verte a Kaposvárt Sztojan Ivkovics debütálása alkalmával. A baranyaiaknál az utóbbi időben elég sok a sérült: Nelson bokája továbbra sem jött rendbe, Walker combsérülést szenvedett a Fehérvár ellen, Harazinnak pedig az egyik edzésen fordult ki a bokája.

Fél héttől az Alba a Sopront fogadja a Vodafone Sportcentrumban. A két együttes hasonló játékerőt képvisel, mindössze egy győzelem választja el őket egymástól a tabellán: a hazaiak a negyedik, a vendégek a hatodik helyről várják az összecsapást. Érdekesség, hogy nemrég mindkét csapat légiós centert igazolt. Lesz miért visszavágniuk a soproniaknak, hiszen ősszel egy utolsó másodperces kosárral nyertek a fehérváriak a Novomatic Arénában.

A zsinórban négy győzelemnél tartó Atomerőmű SE a két meccse nyeretlen Jászberény vendégeként folytatja. Az utolsó fogadja az elsőt, első ránézésre tehát „országos kettes". Szrecsko Szekulovics csapata azonban minden bizonnyal nem adja majd magát könnyen, hiszen minden egyes győzelemre szüksége van ahhoz, hogy elkerüljön a play-outot jelentő utolsó két helyről. Nagy segítségére lehet ebben a kék-fehéreknek a visszatérő Miljan Rakics.

Fontos lenne a győzelem a MAFC-nak és a Szegednek is, ám ezúttal csak egyiküknek jöhet össze. Egymás riválisairól van szó, a hazaiak győzelmük esetén beérhetik, vagy akár meg is előzhetik a kék-fehéreket a tabellán, míg a vendégek egy sikerrel maguk mögött hagyhatnák az alsóházi együtteseket. Ősszel a Szedeák nyert, ám azóta mindkét gárda keretében komoly változások történtek. Bár Lakits András továbbra is sérült, a fővárosiak malmára hajthatja a vizet, hogy két új légiósuk megérkezett, és bevetésre készek.

A 21. forduló műsora:

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK szerda 18:00
Kaposvári KK - Falco-Trend Optika KC Szombathely szerda 18:00
KTE-Duna Aszfalt - MARSO Nyíregyháza szerda18:00
PVSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj KK szerda 18:00
TLI-Alba Fehérvár - Sopron KC szerda 18:30
JP-TOP COP Jászberény - Atomerőmű SE szerda 19:00
MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák szerda 19:00

Vármegyei szövetségek