Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
01
Mar
2016
Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
2016. március 1.  |  02:42

Az 1910-ben alapított klubban a női kosárlabda szakosztály megalakulására 1957-ig kellett várni. A rendszerváltás után - 1992-ben - önállósult a szakosztály, a jelenlegi nevén 2013-tól szerepelnek a diósgyőri kosaras hölgyek. 

A piros-fehér színekben szereplő DVTK legjobb bajnoki szereplése az ezüstérem, amelyet négy alkalommal is megszereztek, legutóbb éppen a tavalyi kiírásban, amikor a Sopron ellen négy szoros mérkőzés után 3-1-re alulmaradtak. Ha a bajnokságban nem is, a kupában összejött az aranyérem, két alkalommal is. 1993 és 1994 volt az a két év, amikor a miskolci kosaras hölgyek emelhették a magasba a Magyar Kupát. Fontos még megemlítenünk az idei nemzetközi szereplést, hiszen a Diósgyőr az Európa Kupában hosszú veretlenségi sorozatot felállítva már a legjobb 8 között jár. Folytatás jövő héten a francia Landes ellen.

A tavalyi nyolcas döntőben ezüstérem jutott a DVTK-nak, miután a 8 között a PEAC-ot, az elődöntőben a Győrt búcsúztatták, majd a győri döntőben alulmaradtak a Sopron csapatával szemben. Idén hazai közönség előtt mi más is lehetne Maikel López mesterék célja, minthogy egyet előre lépjenek. De ehhez hét másik csapaton keresztül vezet az út, csupa kemény ellenféllel szemben. Az első párharc szerdán (március 2.) 13 órától a ZTE ellen lesz. 

Vármegyei szövetségek