Nemzetközi U19-es torna Sopronban - összefoglaló
29
Feb
2016
Nemzetközi U19-es torna Sopronban - összefoglaló
2016. február 29.  |  20:16
Az MKOSZ égisze alatt rangos U19-es nemzetközi tornát rendezett a Soproni Darazsak Akadémia, melyen a rendező mellett négy másik nemzet képviseltette magát.

A tornát meggyőző fölénnyel nyerte az Athlete Celje. A szlovének játékerejéről mindent elmond, hogy élen állnak hazájuk felnőtt bajnokságában is. Mögöttük a harcos rigaiak végeztek, akiknek az ezüstéremért folytatott harc során az utolsó napon nem okozott gondot az egyik legjobbját sérülés miatt nélkülöző szlovák Nitra legyőzése. A 4. helyre a rendező futott be, akik az utolsó két napon kiegészültek a felnőtt válogatottból visszatérő Weninger Virággal és Dubei Debórával. Ebben az összeállításban nagy különbséggel múlták felül a torna legfiatalabb átlagéletkorú együttesét, az olasz Anconát.

A torna Legértékesebb Játékosa (MVP) a rigai Digna Strautmane lett, aki a legtöbb pont és a legtöbb lepattanó begyűjtéséért járó serleget is bezsebelte. A legtöbb gólpasszt a soproni Böröndy Dominika osztotta ki. Az All-Star 5-ös tagjává választották Weninger Virágot, míg a soproniak legjobbja Bakó Patrícia lett.

Részletes eredmények a soproniak weboldalán: http://www.sopronidarazsak.com/programok/u19-international-youth-tournament-2/ 

Végeredmény

1. Athlete Celje

2. BJBS Riga/Ridzene

3. BKM Junior UKF Nitra

4. Soproni Darazsak Akadémia

5. Basket Girls Ancona

Különdíjak

Legértékesebb Játékos/MVP: Digna Strautmane (BJBS Riga/Ridzene)

Gólkirálynő: Digna Strautmane (BJBS Riga/Ridzene)

Legtöbb lepattanó: Digna Strautmane (BJBS Riga/Ridzene)

Legtöbb gólpassz: Böröndy Dominika (Soproni Darazsak Akadémia)

All-Star 5: Ivana Dojkic (Athlete Celje), Weninger Virág (Soproni Darazsak Akadémia), Larisa Ocvirk (Athlete Celje), Digna Strautmane (BJBS Riga/Ridzene), Andrea Maric (Athlete Celje)

Csapatok legjobbjai: Ivana Dojkic (Athlete Celje), Tereza Sailerová (BKM Junior UKF Nitra), Kecija Salcevica (BJBS Riga/Ridzene), Aleksa Gulbe (BAsket Girls Ancona), Bakó Patrícia (Soproni Darazsak Akadémia)

Vármegyei szövetségek