Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
28
Feb
2016
Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
2016. február 28.  |  02:41

PEAC-Pécs

1923-ban alakult meg Pécs városának egyik legismertebb sportegyesülete a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, rövidebb nevén PEAC. A kosárlabda már a PEAC megalakulásakor az első szakosztályok egyike volt, és a kosárlabda sport népszerűsége azóta is töretlen Pécs városában.

A PEAC az elmúlt évtizedekben többnyire a második vonalban játszott, Pécsen ezalatt több olyan sportklub is volt, amelynek volt kosárlabda szakosztálya, így a PEAC kissé háttérbe szorult. 2012 őszén azonban új korszak kezdődött a PEAC női kosárlabdázásának történetében, a csapat lehetőséget kapott arra, hogy induljon a magyar bajnokság élvonalában, és minden feltétel adottá vált, hogy néhány éven belül ismét magas színvonalú kosárlabda klubja legyen Pécs városának.

A hatalmas sikerre nem is kellett sokáig várni, Zseljko Djokics csapata 2014-ben fantasztikus menetelés után megnyerte a Magyar Kupát, a döntőben a bajnok Sopront felülmúlva. Az idény végén a bajnokságban pedig ezüstérmet nyert a Raksányi Krisztina vezette csapat, a mindent eldöntő 5. mérkőzésen alulmaradva a PINKK ellen.

A tavalyi kupaszezonban a PEAC a negyeddöntőben búcsúzott a DVTK ellen, idén ezen próbálnak javítani a pécsi hölgyek. Könnyű meccsre nem számíthatnak, az Euroligában szerepelt Sopronnal kezdenek szerdán (március 2.) 20.30-kor. 

 

Vármegyei szövetségek