Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
28
Feb
2016
Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntő
2016. február 28.  |  00:01

Ceglédi EKK

A Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub Sportegyesület nonprofit, közhasznú egyesületként 2004-ben alakult.  Nemcsak az utánpótlás korosztályok indultak el a Magyar Nemzeti Bajnokságokban, de megalakult az első felnőtt ceglédi női kosárlabda csapat is, akik elindultak az NB II-ben, az NB I/B csoportban, majd az NB I/A csoportban. 

Megállapítható, hogy Cegléden remek utánpótlás építés folyik, a sok munka remek utánpótlás eredményekhez vezetett. Kiemelendő ezek közül a junior korosztályban szerzett ezüstérem, a 2-szer elnyert U23 bajnoki cím, illetve utánpótlás korosztályos játékosaival nyerte meg a CEKK az I. HEPP FERENC Női Emlékkupát.
A jó utánpótlás nevelésnek az élvonalbeli csapat is nagy hasznát látja. Az NB I/A csoportban az első 7 fordulóban vezettük a tabellát, jelenleg 10-6-os mérleggel állnak a bajnokságban, amivel az 5.-6. helyen várják a folytatást  Cziczás László vezetőedző tanítványai.

A tavalyi kupaszezonban szoros meccsen a negyeddöntőben a PINKK állította meg a ceglédieket, de idén a sors lehetőséget ad a visszavágásra, a nyitómeccsen ugyanis szerdán (március 2.) 18 órától újra a baranyai együttes ellen léphetnek pályára.

Vármegyei szövetségek